Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bölge Müdürü Kenan Akduman, Anamur Orman İşletme Müdürlüğü 2020 yılı program ve gerçekleşmelerini yerinde inceledi. Akduman’a, Anamur Orman İşletme Müdürü Hüseyin Meteris, şefler, teknik elemanlar ve orman muhafaza memurları eşlik etti.
“ORMAN YANGINLARINI ÖNLEMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Bölge Müdürü Akduman, ‘Gidemediğin yer senin değildir’ düşüncesi ile Anamur Orman İşletme Müdürlüğünce programlanan 16+000 kilometre yeni yol programı, 4+000 kilometre büyük onarımı, 4+000 kilometre sanat yapısı, 2+000 traktör yolu ve 2+000 yangın emniyet yolunun yapım ve bakımları yapılmak suretiyle ormanların biyotik ve abiyotik tehlikelere karşı daha dayanıklı hale getirilmesini sağladıklarını belirtti. Akduman, muhtemel orman yangınlarına en hızlı müdahale edilecek şekilde orman yangınlarını önlemeyi hedeflediklerini vurguladı. Akduman, işletme müdürlüğünün gelir kaynaklarının yüzde 97’sini oluşturan oduna dayalı asli orman ürününde maksimum gelir sağlanması için ikinci sınıf emval üretimi ve standartlara uygunluğunu da kontrol etti. Akduman, sınıf emval üretiminde gerekli hassasiyetin gösterilmesi, müşterinin ve kurumun çıkarlarının gözetilmesi konusunda, başta işletme müdürü olmak üzere tüm personelin gerekli özeni göstermesi için daha fazla gayret ve dikkat vurgusu yaptı. Abanoz ve Kesmece şefliklerindeki sedir gençleştirme sahalarını ve sedir üretim sahalarındaki çalışmaları da yerinde inceleyen Akduman, 3 hafta önce verdiği talimatlara istinaden Kesmece Şefliği 363 nolu bölmede 31 hektarlık alanda yapılan 10 bin metreküp tohumlama damgasının üretime verilmesinden dolayı işletme müdürünün nezdinde emeği geçen tüm personele teşekkür etti.
AKDUMAN, ERDEMLİ AĞAÇLANDIRMA SAHALARINI İNCELEDİ
Öte yandan Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) eski Genel Müdürü Hanifi Avcı ile birlikte, Erdemli ilçesinde önceki yıllarda tesis edilmiş ağaçlandırma sahalarında incelemelerde bulundu. Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Akduman ve Avcı’ya, incelemelerinde Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, şefler ve emekli ağaçlandırma işçisi Kerim Tıraş da eşlik etti. Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında kalan 2011 ile 2016 yılları arasında tesis edilmiş sahalar gezilirken, Hacıalanı, Gavuruçtuğu ve özellikle Ünlük Tepe mevkinde 2 bin 200 metre rakımda yapılan çalışmaların başarılı ifade edildi. Açıklamada, çalışmalarda dozer sürümü ve meror teras yönteminin uygulandığı, bu sahalarda serpantin ana kaya olan yerlerde karaçam, karstik yapıda olan sahalara ise sedir dikimi yapıldığı kaydedildi. Ayrıca gelir getirici tür kapsamında ceviz, badem ve mahlep gibi türlerle yapılan çalışmaların başarılı olduğu belirtilen açıklamada, köylülerin bu çalışmalardan memnun oldukları ve devamını istedikleri dile getirildi. Sedir ilk aralama çağındaki bakım çalışmaları da yerinde inceleyen Akduman ve beraberindekiler, silvikültürel ilkelere uygun olarak çalışmaların devam etmesi gerektiği talimatlarını verdi.