Köylüler ÇED Toplantısına izin vermedi


Mersin’in Bozyazı İlçesi Gözce Mahallesinde yapılması planlanan Mermer Ocağı ÇED bilgilendirme toplantısını mahalle sakinleri, bölgenin tarım ve turizm bölgesi olduğunu ifade ederek, bölgede mermer ocağına izin vermeyeceklerini belirttiler. Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve Mahalle Muhtarı Süleyman Fidan’ın da bulunduğu protesto eyleminde, mahalle sakinleri ÇED toplantısına izin vermedi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2020 Çarşamba 15:22

Adem GÜNEŞ

Bozyazı Tekeli Açık Düğün Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına katılan vatandaşlar, ‘Burada Mermer Ocağı istemiyoruz. Mermerin gölgesinde oturulmaz,  Kaç Paraya doyacaksanız Verelim, Mermer yenmez.’ gibi dövizler açarak tepki gösterdiler.  Mahalle muhtarı Süleyman fidan mahallenin su kaynaklarının dağın eteğinden geçtiğini kaydeden fidan, artezyen kuyuları ve su kaynaklarının patlamalarla yerlerinin değişeceğinden endişe duyduklarını söyledi. Mermer ocağından çıkan toz bulutunun çimento etkisi yapacağını ve yaşam alanları dahil ürünlerinin toz tabakasının altında kalacağına vurgu yapan Fidan, Ayrıca bölgenin turizm bölgesi olması nedeni ile buraya mermer ocağının açılamayacağına dikkat çekti.

TARSİM DAHİ KABUL ETMİYOR

Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş isee, TARSİM’in dahi bu uygulamadan doğacak olumsuz sonuçları kabul etmediğine dikkat çeki. Gümüş: “ Şu anda o bölgedeki üreticilerimiz adeta zul içerisindeler. Üretim yapamıyorlar. Verimleri düşük. Bunun vebalini sorumluluğunu kim üstlenecek.  Artık böyle bir olayı kabul etmiyoruz. Bu bölgede bizi duyan bütün yetkililere, milletvekillerimize, Tarım Bakanımıza sesleniyoruz. Kesinlikle üretim alanından bu tip olayların uzaklaşmasını istiyoruz. Biz burada buna bütün üreticiler olarak izin vermeyeceğiz.” Dedi. Toplantı sonunda ÇED ve Çevre İzin Şube Müdür Vekili Mürüvet Korkmaz başkanlığındaki 6 kişilik bilgilendirme heyeti tarafından imza altına alınan tutanağa;  “Açılış konuşması başlamadan halk, propje ile ilgili bilgi alma hakkını kullanmak istememiştir.” İbaresi düşüldü. Toplantıda heyet başkanı kendilerine yaklaşan vatandaşlara, sosyal mesafe kurallarına uyulmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA