Sorumlular projeyle övünenlerdir!


Müftü Deresi’nde Devlet Su İşleri tarafından yapılan dere ıslahı çalışmaları esnasında ağaçların kesilmesine tepki gösteren Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü Sorumlusu Bülent Ufuk Ateş, “Müftü Deresi’nde DSİ tarafından yapılan ıslah çalışmasında 100 yıllık ağaçlar katledildi. İşin sorumluları olay hakkında, ‘Bizim sınırlarımızda değil’ diyerek olaydan sıyrılmaya çalışıyor. Sorumlular bellidir. Projeyle övünenlerdir. Onlar talan ve rant projeleriyle övüne dursunlar biz de doğayı yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Bu işin takipçisi olacağız” dedi.

 

Tarih : 18 Ağustos 2020 Salı 14:46

Hüseyin KIRKGÖZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TİP Mersin İl Örgütü Sorumlusu Bülent Ufuk Ateş, “Müftü Deresi’nde DSİ tarafından yapılan ıslah çalışmasında 100 yıllık ağaçlar katledildi. İşin sorumluları olay hakkında, ‘Bizim sınırlarımızda değil’ diyerek olaydan sıyrılmaya çalışıyor. Öncelikle şunu belirtmek gerekir Türkiye ‘nin bütün yerlerinde yapılacak olan millet bahçeleri tamamen ranta dayalı, doğallığı ve kültürel mirası yok etmek üzerinedir. Bu projelere dair Mimarlar Odasının ve Şehir Plancıları Odasının açıklamaları mevcuttur. Mersin de yapılacak olan Millet Bahçesi projesi de bir maziyi kültürü temsil eden ve sahilde olan birkaç tane stattan biri olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumuna yapılmıştır. Bu yönüyle her yer de olduğu gibi Mersin de Millet Bahçesi talanı temsil etmektedir. Millet Bahçesi projesi absürtlüklere doymuyor tabi. 140 dönüm üzerine peyzaj çalışması yapacağız yeşillendirme yapacağız diye övünenler işe ağaç kesimiyle başlamıştır. Projenin olduğu sahada boy boy fotoğraflar veren övünç kaynağı olarak sunan Akdeniz Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Gültak, ağaç kesiminin halk tarafından tepkiyle karşılanmasından sonra birden projeden sorumlu kendileri değilmiş gibi suçu Yenişehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Özyiğit’e atmaya çalışmıştır. Sorumlular bellidir. Projeyle övünenlerdir. Onlar talan ve rant projeleriyle övüne dursunlar biz de doğayı yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Bu işin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA