Bu memlekette kadın katliamı var!


Mersin Kadın Platformu üyeleri, AKP’nin gündeme getirdiği İstanbul Sözleşmesi’nin tek taraflı feshi girişimlerine karşı nöbet eylemi gerçekleştirdi. Platform adına açıklama yapan Ceren İnan, “İstanbul Sözleşmesi bizim yaşam güvencemizdir. Adını koymanın vakti geldi. Bu memlekette kadın katliamı var. İstanbul Sözleşmesi’ni reddedenler erkek şiddetini meşrulaştırıyor, kadın düşmanlığını iktidar politikası haline getiriyor. Bu memlekette tüm toplumun gözü önünde suç işleniyor” dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2020 Çarşamba 14:45

Adem GÜNEŞ

Mersin Kadın Platformu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi’nin AK Parti MYK’sında tartışmaya açılmasına tepki göstererek nöbet eylemi gerçekleştirdi. Kadınlar, ‘AKP elini hayatımdan çek’, ‘Bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun’, ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’,  ‘Her yer katliam, katiller hanemizde’ şeklinde sloganlar attılar.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM YAŞAM GÜVENCEMİZDİR”

Platform adına açıklama yapan Ceren İnan, “Eşit değilsiniz diyerek bizi baskıya, şiddete açık hale getirenlere karşı İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçemiyoruz, etkin uygulayın demek için buradayız. Çünkü etkin uygulanırsa İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizim yaşam güvencemizdir. İstanbul Sözleşmesi kadınların mücadelesi ile tırnaklarıyla kazıya kazıya yazılmıştır. Bu yüzden nefes aldırır, bu yüzden yaşatır. İstanbul Sözleşmesi tam anlamıyla uygulanması halinde kadın cinayetleri yaşanmayacak. Adını koymanın vakti geldi. Bu memlekette kadın katliamı var. İstanbul Sözleşmesi’ni reddedenler erkek şiddetini meşrulaştırıyor, kadın düşmanlığını iktidar politikası haline getiriyor. Bu memlekette tüm toplumun gözü önünde suç işleniyor. Bir suç ortaklığı varsa ve bu kadınların yaşamlarını etkiliyorsa bizim mücadelemiz meşrudur. Hesap sormak hakkımızdır. Bizler bu cinayetlere, İstanbul Sözleşmesi’ne saldıranlara karşı ses çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA