Muharrem Ayı ortak hüzün ayıdır!


Muharrem ayı ve Aşure Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Mersin’in tanınmış in insanlarından Mehmet Aydın Kırtay, Muharrem ayının İslam inancında önemli bir yeri olduğunun altını çizerek, “Muharrem ayının tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Muharrem ayı aşure ayıdır. Muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatan aydır. Kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları derin acılara boğmuştur. Muharrem Ayı, ortak bir hüzün ve matem mevsimi olduğu kadar adalet, hikmet, hak ve hakikat sofrasıdır” dedi.

 

Tarih : 30 Ağustos 2020 Pazar 12:14

Mersin’in Yenişehir İlçesinde faaliyet gösteren ‘Memet Et Şarküteri ‘sahibi İş İnsanı Mehmet Aydın Kırtay, Muharrem ayı ve Aşure Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Muharrem ayının hem inancımızda hem tarihimizde hem de kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Kırtay, “Zira muharrem ayı Peygamberimizin hicreti esas alınarak hicri yılbaşı kabul edilen aydır. Muharrem ayı aşure ayıdır. Muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatan aydır. Kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları derin acılara boğmuştur. Muharrem Ayı, ortak bir hüzün ve matem mevsimi olduğu kadar adalet, hikmet, hak ve hakikat sofrasıdır” ifadelerini kullandı. İnancımıza göre peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı, bereket, paylaşma ve birliğin simgesi aşure tatlısının yapıldığı Muharrem Ayının onuncu gününe denk gelen "Aşure Günü"nü de kutlayan Kırtay, “Muharrem ayının ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Şu anda acı içerisinde, yokluk içerisinde bulunan mazlum milletlere de Allah yardım etsin. Filistin'deki, Suriye'deki, Myanmar'daki, dünyanın dört bir tarafında zulüm altındaki din kardeşlerimize Rabb'im yardım etsin” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA