NE ZAMAN AÇILACAK?


Heyelan nedeniyle kapanan ve hala açılamayan Mersin Silifke-Mut Karayolunu CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen TBMM Meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Heyelan nedeniyle 8 Ağustos 2020 tarihinde kapanan Silifke-Mut Karayolu ne zaman açılacaktır? Aradan bir aya yakın bir süre geçmesine rağmen neden halen gereken çalışma yapılmamaktadır? Heyelan nedeniyle kapanan yolun açılması için ilgili Bakanlık ve bağlı yetkili kurumlar tarafından gerekli planlar ve girişimler yapılmış mıdır?” diye sordu.

 

Tarih : 4 Eylül 2020 Cuma 15:23

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLUYOR

Heyelan nedeniyle kapanan ve hala açılamayan Mersin Silifke-Mut Karayolunu CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Meclis Gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Antmen, Akdeniz ve İç Anadolu'yu birbirine bağlayan Mersin'deki Silifke-Mut Karayolunun, 8 Ağustos 2020 tarihinde heyelan nedeniyle ulaşıma kapandığını belirterek “Yol çalışmalarının yapıldığı kara yolunun 32-33. Kilometresinde meydana gelen heyelan sonrasında yüklenici firmaya ait 2 iş makinesinin toprak altında kaldığı belirtilmiştir. Aradan bir aya yakın sürenin geçmesine rağmen Silifke-Mut Karayolu halen ulaşıma açılabilmiş değildir. Bu nedenle vatandaşlar büyük bir mağduriyet yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

GEREKLİ ÇALIŞMALAR NEDEN YAPILMIYOR?

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde; Heyelan nedeniyle 8 Ağustos 2020 tarihinde kapanan Silifke-Mut Karayolu ne zaman açılacaktır? Aradan bir aya yakın bir süre geçmesine rağmen neden halen gereken çalışma yapılmamaktadır? Heyelan nedeniyle kapanan yolun açılması için ilgili Bakanlık ve bağlı yetkili kurumlar tarafından gerekli planlar ve girişimler yapılmış mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Yoksa neden beklenilmektedir? Silifke-Mut Karayolunun heyelan nedeniyle kapanmasında ve halen açılamamasında herhangi bir ihmal bulunmakta mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Konuyla ilgili ne tür idari işlemler yapılmıştır? Çalışmaların yapıldığı Silifke-Mut Karayolunun ihalesi ne şekilde ve kimler tarafından yapılmıştır? İhaleye kaç firma katılmıştır? İhaleyi hangi firma kazanmıştır? İhale bedeli ne olmuştur? Teknik şartnamede belirtilen yolun bitiş tarihi nedir?” (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA