Tarsuslu Emekliler, siyasi destek istiyor


Tarsus’a yapmayı hedefledikleri sosyal tesisle ilgili çıkan sorunları aşamadıklarını ve bu nedenle Mersin milletvekillerinden siyasi destek isteyen TÜED Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, “Genel Merkez tarafından yıllar önce alınan kararla Tarsus’a emeklilerimiz için tesis kazandırabilmek adına kolları sıvadık. Tarsus sahiline kurmayı hedeflediğimiz bu projenin şu an ki birim fiyatının 25 milyon TL mal olması planlanırken, maalesef ki yıllardır uğraşmamıza rağmen sit alanı konusunda yasal izinleri alamıyoruz. Son düzenlemelerle bu projeyi hayata geçirmemiz daha da zorlaştı. Bu konuda bölge siyasilerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 12 Eylül 2020 Cumartesi 18:18

Hüseyin KIRKGÖZ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkez Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, Tarsus’a emekliler için yapmayı hedefledikleri ve yılın 12 ay boyunca kullanılabilecek sosyal tesis projesinin yasal düzenlemelere takıldığını söyledi. Balıkesir Erdek’te olduğu gibi, Tarsus’ta da emekliler için bir sosyal tesis kazandırmak için çaba sarf ettiklerini, fakat amaca ulaşma noktasında sıkıntı yaşadıklarının altını çizen Kurnaz,  “Genel Merkez tarafından yıllar önce alınan kararla Tarsus’a emeklilerimiz için tesis kazandırabilmek adına kolları sıvadık. Tarsus sahiline kurmayı hedeflediğimiz bu projenin şu an ki birim fiyatının 25 milyon TL mal olması planlanırken, maalesef ki yıllardır uğraşmamıza rağmen sit alanı konusunda yasal izinleri alamıyoruz. Son düzenlemelerle bu projeyi hayata geçirmemiz daha da zorlaştı. Bu konuda bölge siyasilerimizin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 TARSUS 25 MİLYONLUK YATIRIMI KAÇIRIYOR

Tarsus’a yapmayı hedefledikleri, kaynağı da hazır olan tesisle ilgili süreç konusunda yaşanan sorunlardan dolayı, TÜED Genel Merkez yönetiminin, yine gündemde olan Afyonkarahisar’da emekliler için 400 yataklı termal tesis yapılması projesine ağırlık verdiğini belirten Kurnaz, “Genel Başkanımız sayın Kazım Ergün, diğer genel merkez yöneticilerimizde Tarsus’a tesis yapılması konusunda oldukça istekliler. Sürecin arzu edilen düzeyde ilerlememesi nedeniyle, daha önceden Afyonkarahisar’da alınan arsa üzerine termal tesis yapılması işine ağırlık verildi. Afyonkarahisar’da emeklilerimizin rahatlıkla kullanabilecekleri, 200 oda ve normal şartlarda 400 yataklı, kalabalık aileler için ise ek yatak ilavesiyle 600-700 yatağa kadar hizmet edebilecek bir termal tesis yapımı için imar ve proje konusunda hızla çalışmalar sürüyor. Burada tek tip oda yerine, geniş aileleri de düşünerek odalar yapılacak. Elbette Tarsus’taki projeden vazgeçmiş değiliz. Yasal izinler alınırsa Tarsus’a bu tesisi kazandıracağız” diye konuştu.

“TOKİ ÇALIŞMASI YOK”

Emekliden aldıkları cüzi miktardaki aidatları, hizmet olarak geri sunduklarını kaydeden Kurnaz, “Genel merkezimiz tarafından Ankara’da yaptırılan misafirhanemiz, lüks bir otel kalitesinde hizmet vermekte. Bunun yanında da Balıkesir Erdek’te bulunan sosyal tesisimizden her yıl binlerce emeklimiz veya eşleri faydalanabiliyor. Elbette bu yıl pandemi nedeniyle sorunlar yaşansa da sağlıklı günlerde bu tesisimiz yeniden güzel şekilde hizmet verecektir. Yine derneğimize Ankara’da güzel bir genel merkez binası kazandırdık. TÜED Tarsus Şubesi olarak, kentimizde de on yıllardır emeklilerimize hizmetler veriyoruz. Uç polikliniğimiz de her gün 300 poliklinik gerçekleştiriliyor. Düğün salonumuzda kısıtlı imkanlarda ki üyelerimizin özel günlerini yapmalarını sağlıyoruz. TÜED Tarsus Şubesi olarak tekerlekli sandalye konusunda tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık 15 yıldan bu yana, bugün ki değeri 450 TL değerinde olan yüzlerce tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç duyan üyelerimize ulaştırdık; ulaştırmaya da devam ediyoruz. Bu konuda irtibatlı olmadığımız muhtarımızın da olmadığını vurgulamak isterim. Emeklilere uygun şartlarda ev sahibi olmalarını amaçlayan ‘Toplu Konut Projesi’ konusunda TOKİ şu an için bölge genelinde bir çalışma yapmıyor. Toplu konut konusunda şu an için kesinlikle bir çalışma yok. Emeklilerimizden ricam, bu konuda çıkan dedikodulara inanmamalarıdır. Malumunuz pandemi nedeniyle ekonomi de olumsuz yönde etkilendi. Toplu konut konusunda süreci yakından takip ediyoruz, somut bir gelişme olursa emeklilerimizi elbette ki bilgilendireceğiz” şeklinde konuştu.

 

“ŞUBEMİZ AÇIK, HİZMET AKSAMADAN SÜRÜYOR”

 TÜED Tarsus Şube hizmet binasının açık olduğunu ifade eden  Kurnaz, “Şube hizmet binamız açık. Pandemi döneminde de yönetici arkadaşlarımız, emeklilerimizin evrak ve diğer işlemlerini yerine getiriyor. Bunun yanı sıra yine şube yöneticilerimiz gelemeyen üyelerimizi evlerine kadar ziyaret ediyorlar. Her hafta düzenli şekilde merkezde veya bağlı mahallelerde 6-7 yerleşim yerini ziyaret ediyorlar. Şube yöneticilerimiz sıkıntıları yerinde tespit edip, çözüm noktasında yardımcı oluyorlar. Ayrıca gündem ve çalışmalarla ilgili olarak da bilgi veriyorlar. Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şubesi olarak uzun yıllardır hem üyelerimizle ve hem de halkımızla iç içe olduk. Elbette yaşanan bu süreçte sağlığın ön plana çıkması bir araya gelmede zaman zaman sorun yaşatsa da, şube yöneticilerimiz, üyelerimizin sorun ve beklentilerini imkanlar ölçüsünde karşılamaktadırlar. Özellikle Ankara’ya gelen değerli emeklilerimiz, lüks otel konforundaki misafirhanemizde kalma imkanına sahipler. Yine Genel merkezimizde de emeklilerimizin sorunlarının çözümü için ekiplerimiz her zaman bulunmaktadır” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA