Haber Merkezi
Önergesinde dünyada ve ülkemizde görülen Covid-19 salgını sebebiyle hayatın farklı alanlarında birçok değişim gerçekleştiğinin altını çizen Gökçel, “Panmdemi sürecinde alışkanlıklarımızdan yaşamsal ihtiyaçlarımıza kadar pek çok alanda yeni yaşam şekillerine adaptasyon süreci içerisindeyiz. Eğitim alanında da alınan önlemler ile yeni bir eğitim yöntemi geliştirilmiştir. Bu kapsamda uygulamaya geçilen uzaktan eğitim kapsamında çocuklarımız internet ağı üzerinden eğitimlerine devam etmektedir. Bu sistemde birçok aksaklık yaşandığına ve yeterli hazırlığın yapılmadığına şahit olmaktayız” dedi.
“EŞİTSİZLİKLERE YOL AÇTI”
Eğitimsen’in araştırmasına da değinen Gökçel, “Eğitim Sen’in açıklamalarına göre; EBA üzerinden yürütülen canlı derslere katılım, birçok okulda yüzde 15-20 dolaylarında kalmıştır. Öğrencilerin dersleri izlemek için gerekli teknolojik donanım ve internetten yoksun olmaları eşitsizliklere yol açmış, anayasal bir hak olan eğitim hakkı kullanılamaz hale gelmiştir. Özellikle kırsal mahalle ve köylerde çocuklarımızın internet erişimi olmadığı için anayasal bir hak olan eğitim hakkından faydalanamamaktadır” dedi.
“KAÇ ÇOCUK İNTERNET AĞINDAN YOKSUN?”
Soru önergesinde kırsalda yaşayan öğrencilerin internet ağına sahip olmamasına ilişkin endişelerine yer veren Gökçel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a kırsalda yaşayan çocukların internet ağına erişimi olup olmadığını sordu. Önergesinde Gökçel, “Mersin ilinde internet erişimi olmayan kaç kırsal mahalle/ köy vardır? Mersin ilinde internet erişimi olmayan kaç öğrenci bulunmaktadır?” diye sordu. Türkiye genelinde internet erişimi olmayan kaç öğrenci olduğuna da önergesinde yer veren Gökçel, buna yönelik alınan önlemlerin açıklanmasını istedi. Gökçel, “ Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bu konuda işbirliğine gidilmiş midir” diyen Gökçel “gidildiyse yapılan projeler nelerdir” dedi.