Çukurova verdiğini geri alamıyor


Mersin ve Adana’nın Türkiye yoksulluk oranında 2’nci sırada yer almasını değerlendiren MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Türkiye’nin üretim üslerinden Çukurova verdiğini geri alamıyor. Çukurova halkı, ürettiği ve ülkemize kazandırdığı oranda gelire sahip olmalıdır. Bölgemiz hak ettiği yerde yer almıyor” dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2020 Çarşamba 13:01

Haber Merkezi

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, TÜİK'in Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2019 yılı sonuçlarına göre, TR62 Bölgesi olarak belirlenen Mersin ve Adana’nın yoksulluk oranında 2'nci sırada yer almasını değerlendirdi. Üreten Çukurova’nın en yoksul 2’inci bölge olmasını eleştiren Başkan Engin, bölgeye daha fazla yatırım çağrısı yaptı. Başkan Engin, “Tarım, sanayi, turizm, lojistik ve depolama başta olmak üzere birçok alanda üretim ve ticaret üssü Çukurova, ülkemizin gözbebeğidir. Nitelikli tarım alanları ve son yıllarda atağa kalkan sanayi yatırımları ile birçok ülkeye ihracat yapılmakta, ülkemize fark yaratan gelirler sağlanmaktadır. Ancak çalışkan Adana-Mersin halkı, TÜİK Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2019 yılı sonuçlarına göre, yoksulluk oranında 2'nci sırada yer alıyor. Çukurova halkı, ürettiği ve ülkemize kazandırdığı oranda gelire sahip olmalıdır. Bölgemiz hak ettiği yerde yer almıyor” dedi.

“BÖLGESEL PROJELER EKONOMİK GİRDİYİ ARTIRACAKTIR”

Bölgeye daha fazla yatırım yapılması ile yüksek olan işsizlik ile birlikte bölgedeki yoksulluğun da azalacağını kaydeden Engin, “Mersin ve Adana ile birlikte Osmaniye ve Hatay’da yatırımların artmasıyla bölgenin işsizliği azalacaktır. Yoğun nüfus oranı göz önüne alınarak bölgesel yatırımların tamamlanması ile bölge rahat bir nefes alacaktır. Aksi halde her yeni gün göç alan bölgede işsizlik ve yoksulluk daha fazla artarak beraberinde birçok yeni sorunu getirecektir” ifadelerini kullandı. Bölge yatırımlarının hayata geçirilmesi ile bölgenin ekonomik girdisi ile birlikte refah seviyesinin yükseleceğini vurgulayan Başkan Engin, “Çukurova Bölgesel Havalimanı, Pamukluk Barajı ve Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi’ne daha fazla ödenek ayrılarak hızlı bir şekilde tamamlanması; Mersin Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi, Karboğazı Turizm Projesi, Taşucu Seka Limanı, Mersin Ana Konteyner Limanı ve Lojistik Köy gibi projelerin hayata geçirilmesi ile bölgede binlerce kişi istihdam edilecek, iş olanakları daha fazla olacak, ekonomik gelirler artacaktır” şeklinde konuştu.

“BÖLGESEL SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Merkezi gelirlerden Mersin’e daha fazla ödenek ayrılmasını isteyen Başkan Engin şunları kaydetti: “Vergi ödemelerinde Türkiye ortalamasının üzerinde olan Mersin 6’ıncı sırada yer alıyor. Ancak illere göre merkezden ayrılan ödeneklerde Mersin 20’inci sıralarda yer alıyor. Yani Mersin başta olmak üzere Türkiye’nin üretim üslerinden Çukurova verdiğini geri alamıyor. Ortadoğu ve Avrupa’nın en çok gelecek vaat eden üretim potansiyeline sahip bölgemize yatırımların arttırılmasını ve bölgesel sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz. Bu konuda kent ve bölge yerel yönetimleri, STK’ları, oda ve borsaları tek ses olmalı, çözüm oluşturulmasında ısrarcı davranmalıdır.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA