Geçişi tamamlayamadı ama rekoru kırdı


Yenişehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üzerindeki haksız ambargoya dikkat çekmek için, milli yüzücü Emre Seven’in Mersin-Kıbrıs arasındaki solo geçiş denemesine destekçi olmuştu. Milli Yüzücü, geçişi 16 saat sonunda 36.1 kilometrede bırakmak zorunda kaldı. Milli Yüzücü Seven, adaya yüzemedi ama Manş Denizi geçişinde kaydedilen rekoru bu dereceyle yine de geride bırakmayı başardı.

 

Tarih : 3 Ekim 2020 Cumartesi 15:25

Yenişehir Belediyesi’nin desteğiyle bir ilki deneyerek kafessiz, tek başına ve durmadan Mersin’den Kıbrıs’a Solo Yüzme Geçişi denemesi için Anamur burnundan suya giren milli yüzücü Emre Seven, 15 saat 46 dakikada 36.7 kilometre yüzdükten sonra olumsuz hava koşulları nedeniyle geçişi tamamlayamadan gemiye çıkmak zorunda kaldı.

KÖTÜ HAVANIN KURBANI OLDU

Akdeniz açıklarında rüzgarın ve akıntının şiddetini artırması üzerine hakem gemisinde bulunan teknik heyet Emre Seven’den geçişi bırakmasını istedi. Ancak Seven, geçişi bırakmadı ve kulaçlarına devam etti. Milli yüzücünün ısrarla suda kalması üzerine teknik heyet Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i aradı. Özyiğit sesli mesaj göndererek milli yüzücüden geçişi bırakmasını rica etti. Bunun üzerine Emre Seven geçişi bırakmaya ikna oldu ve gemiye alındı. Emre Seven ve teknik heyeti taşıyan gemi Kıbrıs’a giderek hava koşullarının düzelmesini beklemeye başladı.

“SPORCUMUZUN CAN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELMEKTEDİR”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sporcumuzun can güvenliği her şeyden önce gelmektedir. Emre Seven’in gösterdiği azim ve ulaştığı nokta yüzme otoriteleri tarafından takdir toplamış ve cesaretiyle büyük bir başarıya imza atmıştır. Yenişehir Belediyesi olarak destek verdiğimiz Mersin-Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi denemesindeki 36.7 kilometrelik yüzüşü ile 34 kilometre uzunluğundaki dünyaca ünlü Manş Denizi geçişinden daha uzun bir mesafe kat eden Emre Seven’i tebrik ediyor, böyle bir organizasyonu düzenlemenin de haklı gururunu yaşıyoruz. Spora ve sporcularımıza destek vermeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA