KÖYLÜLER ORMAN NÖBETİNDE


Türkiye’de son günlerde sabotaj ihmalleriyle yüzlerce hektar ormanın yakılması nedeniyle Mersin’in Çamlıyayla İlçesinde vatandaşlar teyakkuza geçti. Çamlıyayla ilçesi Giden Mahallesi muhtarlığı öncülüğünde Mahallenin hudutları içinde yer alan Fıstık Çamı ve Katran ağaçlarından oluşan yaklaşık On bin dönümlük orman, köylüler tarafından nöbetleşerek korunuyor. Orman içindeki nöbet esnasında düdük sesi ile devriye gezen orman köylüleri ellerindeki tüfekle ormanı koruyor.

 

Tarih : 16 Ekim 2020 Cuma 13:05

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde orman köylüleri ekmek teknesi olan ormanları nöbetleşerek olası yangınlardan korumaya çalışıyor. Çamlıyayla ilçesi Giden Mahallesi muhtarlığı öncülüğünde Mahallenin hudutları içinde yer alan Fıstık Çamı ve Katran ağaçlarından oluşan yaklaşık On bin dönümlük orman, köylüler tarafından nöbetleşerek korunuyor.

“ORMANIMIZ OLMAZSA HAYAT OLMAZ”

Ormanları korumak için sırayla nöbet tuttuklarını ifade eden Mahalle Muhtarı Gökhan Şenol, “Ormanlar hepimizin hep beraber koruyacağız. Son zamanlarda Türkiye genelinde çıkan orman yangılarının ve bu orman yangınlarının hainler tarafından yapıldığı göz önünde bulundurularak bizde köyümüz sınır ve hudutları içerisinde köy halkımızla beraber köyümüzün ormanlarını on vatandaşımızla birlikte devletimize destek çıkarak korumaya çalışıyoruz.  Bizim köy vatandaşımızın ekmeği ormanlarımızdır. Ormanımız olmazsa hayat olmaz” dedi.  Çocukluğundan beri orman işlerinde çalışan ve evlenmeye fırsatı olmayan 59 yaşındaki Niyazi Şenol, “Ben ormanlar yüzünden bekar kaldım ben ormanlara aşığım, ormanlarımız yanmasın ben ömür boyu bekar kalayım” dedi.  Giden mahallesinin orman sever halkı tutukları üç saatlik nöbeti bitirdikten sonra köy konağında nöbeti devralan arkadaşlarına tüfeklerini teslim etti. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA