Çukurova, İstanbul’da dağıldı: 79-55


Herbalife Nutrition Kadınlar Süper Lig’de kötü günler geçiren ve Başantrenörü Ceyhun Yıldızlıoğlu ile yollarını ayıran Çukurova Basketbol’da kötü günler geçmek bilmiyor. Son olarak Fenerbahçe Öznur Kablo’ya konuk olan temsilcimiz ÇBK Yenişehir Belediyesi rakibine 79-55 mağlup oldu. Çukurova Basket bu sonuçla üst üste 3.kez mağlup olurken, çıktığı 4 maçta tek galibiyeti bulunuyor. Maçın en skorer ismi ise 23 sayıyla Çukurova Basket’in Ukrayna’lı yıldızı Alina Iagupova oldu.

 

Tarih : 19 Ekim 2020 Pazartesi 11:30

Necdet TAŞ

Kadınlar Basketbol Süper Liginde Yenişehir Belediyesi Çukurova Basket deplasmanda Fenerbahçe’ye 79-55 mağlup oldu. Satou Sabally'nin liderliğinde, baştan sona sarı lacivertlilerin üstünlüğünde giden karşılaşmanın ilk periyodu  27-18, ilk yarısı ise 42-29 ev sahibinin üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci yarıda da ipleri elinden bırakmayan Fenerbahçe Öznur Kablo maçı 79-55'lik skorla kazanan taraf oldu. Maçın en skorer ismi ise 23 sayıyla  Çukurova Basket’in Ukrayna’lı yıldızı Alina Iagupova oldu.

FENERBAHÇE’NİN SERT SAVUNMASI ZORLADI

Metro Enerji Salonu’nda oynanan karşılaşmada Tuğçe ve Olcay’ın elinden gelen 4-0’lık seriyle maça başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, agresif savunmasıyla Çukurova’yı dış atışlara zorlarken Satou Sabally ve Zandalasini ile de farkı 8 sayıya yükseltti ve rakibine mola aldırdı: 11-3. Konuk ekip bu moladan hücumda etkili döndü ve 6-0’lık seriyle fark 2 sayıya kadar indi: 11-9. Tuğçe’yle bu seriyi bozan Sarı lacivertliler, Sabally ve Thomas’ın sayılarıyla da ilk periyodu 27-18 önde bitirdi. İkinci periyotta Jasmine Thomas ile farkı çift hanelere yükselten Fenerbahçe Öznur Kablo, ilerleyen bölümde rakibin farkı eritme çabalarına Tuğçe ve Duygu’yla karşılık veren Fenerbahçe, soyunma odasına 42-29 önde gitti.

 İKİNCİ YARI TAMAMEN DAĞILDIK

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci yarıda konuk ekibin etkili hücumları koç Victor Lapena’ya mola aldırdı: 44-37. Mola dönüşü hücumda Sabally’nin önderliğinde farkın erimesine izin vermeyen Fenerbahçe, Jasmine Thomas, Kia Vaughn ve Olcay’ın da sayı katkısıyla üçüncü periyodu 63-46 önde bitirdi. Final periyoduna hücumda çok iyi başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo; Jasmine Thomas, Tuğçe ve Kia Vaughn ile farkı 23 sayıya yükseltirken 3 dakika boyunca potasını rakibine kapattı: 69-46. Kalan bölümde etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Öznur Kablo, mücadeleden 24 sayı farkla 79-55 galip ayrıldı.

SALON: Metro Enerji

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Münevver Özemre, Burak Yılmaz

FENERBAHÇE ÖZNUR KABLO: Sabaly 19, Vaughn 8, Olcay Çakır Turgut 6, Tuğçe Canıtez 14, Zandalasini 13, Thomas 14, İrem Sözen, Sevgi Uzun 2, Duygu Özen 3

ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESPOR: Manolya Kurtulmuş 8, Gökşen Fitik 10, Iagupova 23, Anigwe 6, Naumenko, Feride Şevval Akalan, Melis Talay, Yeliz Doğan, Nuran Tutsak, İlayda Güner 8

ÇEYREK SKORLARI

1.Çeyrek: 27-18

2.Çeyrek: 15-11

3.Çeyrek: 21-17

4.Çeyrek: 13-8

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA