Cumhuriyet dimdik ayakta!


Anamur’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı. Kutlama etkinliğinde konuşan Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, "Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 97 yıl önce olduğu gibi, bugünde dimdik ayaktadır. Geçmişte işgal ve savaşlarla, terör örgütleri ile esir almaya çalıştıkları bu milleti, bugün ekonomik savaşlarla ve diplomatik hilelerle dize getirmeye planlayanların, milletimizin feraseti, temkini ve azmi sayesinde hüsrana uğrayacaklarından şüphemiz yoktur” dedi.

 

Tarih : 29 Ekim 2020 Perşembe 13:33

Adem GÜNEŞ

Yeni Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlama törenlerine, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlar katıldı. Kaymakam Başaran Makamda tebrikleri kabul etti. Kaymakam  Belediye Başkanı ve Garnizon komutanı halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“CUMHURİYET DİMDİK AYAKTA”

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Cumhuriyetimizin kurulması için mücadele eden şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” Diyen Kaymakam Başaran konuşmasının sonunda “Cumhuriyetin, mutlu yarınların kurulabilmesinin anahtarı olacaktır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, demokrasimizi esir almaya ve milletimizin iradesini çalmaya yeltenenler ve bu konuda hayal kuranlar unutmamalıdır ki, demokrasi ve özgürlüğüne aşık olan Türk Milleti, onların tuzaklarını bozmaya ve kirli emelleri için doğrularda bulunmaya muktedirdir. İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 97 yıl önce olduğu gibi, bugünde dimdik ayaktadır. Geçmişte işgal ve savaşlarla, terör örgütleri ile esir almaya çalıştıkları bu milleti, bugün ekonomik savaşlarla ve diplomatik hilelerle dize getirmeye planlayanların, milletimizin feraseti, temkini ve azmi sayesinde hüsrana uğrayacaklarından şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

Törende, 15 Temmuz Milli İrade İlkokulu öğrencisi Berat Büyükocak ‘Bugün’, Vakıfbank Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Elif Su İmral ‘Biz Cumhuriyetiz’, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Şahnise Soğan ‘Can Çiçeği Cumhuriyet’ adlı şiirleri okudular. Kovit-19 kurallarına uygun olarak halkoyunlarını sergileyen olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Folklor ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı. Tören başlangıcı ve geçişlerine,  Anamur Cumhuriyet Anadolu Lisesi Boru-Trompet takımı eşlik etti. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA