Böyle muhalefet olmaz!


HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un ‘Akdeniz ilçesinde bazı mahallelerde çöpler toplanmıyor’ eleştirilerine yanıt veren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Gerçekten muhalefet yapmak istiyorsanız ciddi muhalefete hazırlanın bence. Sosyal medyadaki çöp görüntüleriyle Akdeniz Belediyesi’ne muhalefet yapamazsınız, onu söyleyeyim. Bizim Çevre Temizlik Müdürlüğümüz çok iyi çalışıyor. O görüntüleri birileri kuruyor, çekiyor bir tane site var adını da bilmiyorum. Ha bire paylaşıyor. Bunlar şartlı yandaşlı yapılan hareketlerdir. Bunlar bizim yaptığımız hizmetleri gölgeleyemez. Size naçizane tavsiyem bu tarz muhalefetle Akdeniz Belediyesini ya da Mustafa Gültak’ı yıpratamazsınız. Sizlerden ricam daha somut şeyler yakalayın. Bunlarla siyaset olmaz arkadaşlar. Belgeyle ve bilgiyle gelin” dedi.

 

Tarih : 3 Kasım 2020 Salı 12:50

Hüseyin KIRKGÖZ

Akdeniz Belediye Meclisi; Kasım ayı birinci oturumu, M. Mustafa Gültak başkanlığında yapıldı. Toplantıda HDP’li meclis üyelerinin ‘Bazı mahallelerde çöpler toplanmıyor’ iddialarına tepki gösteren Başkan Gültak, “Millet Bahçesi’nde ağaç kesiliyor suçlu biz oluyoruz. Yani şöyle yapmanızı doğru bulmuyorum. Orada 6 ağaç kesildi basın açıklaması yaptı birçok arkadaş. İşte Akdeniz Belediyesi kesti. Orda Akdeniz Belediyesi, burada TOKİ… Bunlar şık olmuyor onu söyleyeyim. Daha yoğun eleştirilerle gelin. Gerçekten muhalefet yapmak istiyorsanız ciddi muhalefete hazırlanın bence” dedi.

“MUHALEFET, BİLGİ VE BELGEYLE OLUR”

HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş’un ‘Akdeniz ilçesinde bazı mahallelerde çöpler toplanmıyor’ iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Gültak, “Sosyal medyadaki çöp görüntüleriyle Akdeniz Belediyesi’ne muhalefet yapamazsınız, onu söyleyeyim. Bizim Çevre Temizlik Müdürlüğümüz çok iyi çalışıyor. O görüntüleri birileri kuruyor, çekiyor bir tane site var adını da bilmiyorum. Ha bire paylaşıyor. Bunlar şartlı yandaşlı yapılan hareketlerdir. Bunlar bizim yaptığımız hizmetleri gölgeleyemez. Size naçizane tavsiyem bu tarz muhalefetle Akdeniz Belediyesini ya da Mustafa Gültak’ı yıpratamazsınız. Sizlerden ricam daha somut şeyler yakalayın. Bunlarla siyaset olmaz arkadaşlar. Belgeyle ve bilgiyle gelin. Her yerde çöp araçlarımız var çalışıyor. Dolayısıyla muhalefette yapabilirsiniz saygı duyuyorum. Sonuçta dinlemek zorundayız. Buradan tüm Akdeniz’e sesleniyorum” şeklinde konuştu.

“KEŞKE 30 YILDIR YAPILMAYANLARDAN BAHSETSENİZ”

Belediyenin hizmetlerini anlatmak ve varsa bir eksiklik bunların giderilmesi için meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu bir whatsapp grubu kurduklarını hatırlatan Başkan Gültak, “Whatsapp sistemi kurduk. Lütfen telefonlarınızla çekin ve direkt atın bizim sistemimize düşer. Gereğini yaparız. Bizim anayasamızda eş başkanlık diye bir kanunumuz yok. Size göre doğru olabilir ama ben doğru bulmuyorum. Her grubun sözcüsünü whatsapp grubuna eklettik. Grup sözcüsü arkadaşlar sorunları Whatsapp grubuna atarlar. Oradan belediyenin haberi olur. Bende haberdar olurum. Onun dışında her şeyi özel kaleme veya belediyeye taşımaya gerek yok. Ayrıca meclis üyelerisiniz mahallede bir sorun varsa en doğal hakkınızdır. İmarla ilgiliyse İmar Müdürlüğüne gelip Çay Mahallesinde şöyle bir sorun var deme hakkınız var. İmar Müdürünün de size cevap verme zorunluluğu var. İlgili arkadaş meclis üyelerinin dile getirdiği sorunlarla ilgilenmediği zaman gelin bana söyleyin. Ben o bürokrat hakkında gerekli işlemi yaparım. Ama bizim eş başkanlık diye bir sistemimiz yok, öyle bir derdimiz de yok kusura bakmayın. Grup sözcüsü olan arkadaşlar gruplarında yazarlar. Biz gereğini yaparız. Sizin partiniz içerisinde böyle bir sistem olabilir ama bizde öyle bir sistem yok. Her partinin grup sözcüsü var ve o sözcüler whatsapp grubunda yazabilirler. Ayrıca benim Whatsapp grubu kurma gibi bir zorunluluğumda yok. Tamamen iyi niyetimden dolayı kurduk. Diğer belediyelerin çoğunda da böyle bir uygulama yok. Dedik ki arkadaşlarımızın bir sorunları varsa bize iletsin. Bunu arkadaşlar iyi kullanamadı. Biz de kapattık ve sadece grup sözcülerini koyduk. Sözcülerimiz bize ulaşabilirler onun dışında bir sorun görmüyorum. Tabi ki siz Karaduvar ve Kazanlı’dan bahsederken keşke 30 yıldır orada yapılmayanları da anlatsaydınız. Üzülüyorum yani şahsen böyle bir muhalefet yaptığınız için. Ben şuan şehirde en çok gezen belediye başkanlarından biriyim. En çok sahada olanlardanım. Haftanın 7 günü 24 saat çalışıyoruz. Muhtarlarla en çok bir araya gelen benim. Halkla en çok bir araya gelenlerden biriyim. Başka arkadaşlarımın hakkını yemeyeyim mutlaka benim gibi de çalışan çok değerli belediye başkanı arkadaşlarımızda var.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA