Başaramazsak şehir tıkanır!


Akdeniz’de sanayi bölgesinin kurulması için büyük mücadele verdiklerini ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Sanayi Sitesi ile ilgili sıkıntılarımız var. 100 binlik planda, Mersin halinden Tarsus haline kadar olan 22 kilometrelik yol için yoğun mücadele veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile diğer belediye başkanlarını da alarak Ankara’da gidip Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşıp konuyu anlatıp kendisinden yardım isteyeceğiz. Bu aslında Akdeniz’in ve Mersin’in kaderini değiştirecek bir imar planı. Biz bunu başaramazsak şehir tıkanır. Çünkü artık şehir doğuda kazanmaya ve batıda oturmaya alışmış. Akdeniz olarak tarım, turizm ve sanayiyi birlikte götürmemiz lazım” dedi.

 

Tarih : 7 Kasım 2020 Cumartesi 16:02

Necdet TAŞ

Akdeniz Belediye Meclisi toplantısı, M. Mustafa Gültak Başkanlığında, konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantının en önemli gündem maddesi ilçeye yapılacak olan sanayi bölgesiydi.  CHP’li Meclis Üyesi Serhat Dövenci’nin, ‘Akdeniz ilçesinde sanayi alanımız yok. Evlerin altı sanayi dükkanı olmuş durumda. Biran evvel sanayi sitesi için adım atmalıyız’ talebine olumlu yaklaşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Sanayi Sitesi ile ilgili sıkıntılarımız var” dedi.

“BÜYÜK MÜCADELE VERİYORUZ”

 100 binlik planda, Mersin halinden Tarsus haline kadar olan 22 kilometrelik yol için yoğun mücadele verdiklerinin altını çizen Başkan Gültak, “Lütfi Elvan Bakanımızla birlikte yoğun mücadele veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da söyledik. O da mücadele veriyor ve bir şeyler yapmak istiyor. Yeni imarla birlikte, Akdeniz’de 3 bin hektarın üzerinde bir tarım arazisinin açılmasını istiyoruz ama bu keyfi bir açılma değil. Bunun yukarıya anlatmaya ve ikna etmeye çalışıyoruz. Tarım Bakanlığı bu konuda çok hassas ve kolay kolay da buna izin vermiyor. Biz de niçin bunu istiyoruz? Bu coğrafyanın Lübnan’ın Beyrut limanından sonraki en büyük limanı bizde. Limanımızın değeri ve işleyişi daha da arttı. Fakat konteynır koyacak, gümrüklü antrepo ve lojistik alanı yapacak maalesef bir metre yerimiz dahi yok. Bunu daha önce de söylemiştim. Serbest Bölge-Otoban girişi ile Bekirde Yolu arasında yaklaşık 1.1 hektarlık bir alanı istedik. Fakat galiba yarısını alabileceğiz. Dolayısıyla 500-600 dönüm üzerinde bir lojistik alan açacağız. Orayla ilgili anlaştık gibi. Fakat anlaşamadığımız konu bu yol” ifadelerini kullandı.

“BAŞARAMAZSAK ŞEHİR TIKANIR”

Bu yol açıldığın da yaklaşık bin 400 hektar tarım arazisinin gideceğine dikkat çeken Başkan Gültak, “Aslında bu bölgede Çim-SA’ya kadar tarım yapılmıyor. Özgürlük gibi birçok mahalleler burada türemiş. Aslında oraların çoğu tarım arazisi görünmesine rağmen maalesef yapılaşmış. Çim-SA’dan sonra Nacarlı Mahallesi’ne kadar narenciye bahçeleri var. Bunları da anlattık. Hemen üstünde 2. Ve 3 Sanayi bölgelerinin olması, altta şişe-camın ve çim-SA’nın olması yani bu kadar sanayi alanının içerisinde yapılacak tarımın ne kadar sağlıklı olabileceğini de kendilerine ifade ettik. Tahmin ediyorum istediğimiz ya da istemediğimiz şekilde yaklaşık 1 ay içinde sonuca varacağız. İstemediğimiz bir sonuç çıkarsa Büyükşehir Belediye Başkanımız ile diğer belediye başkanlarını da alarak Ankara’da gidip Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşıp konuyu anlatıp kendisinden yardım isteyeceğiz. Bu aslında Akdeniz’in ve Mersin’in kaderini değiştirecek bir imar planı. Biz bunu başaramazsak şehir tıkanır. Çünkü artık şehir doğuda kazanmaya ve batıda oturmaya alışmış. Akdeniz olarak tarım, turizm ve sanayiyi birlikte götürmemiz lazım” şeklinde konuştu.

“HERKESLE İSTİŞARE EDEREK KONUYU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Projenin Mersin için olmazsa olmaz olduğunu kaydeden Başkan Gültak, “Bu yol açıldığı zaman özellikle Nacarlı’ya kadar olan kısmı Organize Bölge Sanayi yönetimi de çok istiyor. Kamyonlar ve tırlar hiç aşağı inmeden direk sanayi bölgesine inebilecek. İşte bu yolun altındaki yaklaşık 1 hektarlık alanı sanayi bölgesi olarak düşünüyoruz. Burayı bölüm bölüm sanayiye açacağız. İnşallah başaracağız. Başarırsak Mersin’in de önü açılmış olacak. Hem şehrin içindeki esnaflar taşınmış olacak hem de limanımız daha da değerlenecek. Eğer biz limanın kapasitesini arttıramazsak, lojistik ve konteyner alanlarını arttıramazsak artık gemilerin bir kısmı Mersin’e gelmemeye başlayacak. Yer olmazsa konteynerlar nerede toplanacak? Bu işin sıkı takipçisiyiz. Çünkü şehrin kaderini değiştirecek bir proje bu. Yoksa biz ağaç ve doğa düşmanı değiliz. Kaldı ki Akdeniz, Türkiye’nin en önemli yaş sebze ve meyve deposudur. Kazanlı, Karaduvar ve Adanalıoğlu bölgelerinde Türkiye’nin domatesi, patlıcanı, yeşilliği ve soğanı burada çıkıyor. Dolayısıyla tarımı da önemsiyoruz. Bunları dengeli şekilde götürmek zorundayız. İlk başta 5 binlik planların geçmesini bekleyeceğiz sonra da binlik planları tamamlayacağız. Herkesle istişare ederek konuyu çözmeye çalışıyoruz. Tarım Bakanlığı’ndan gelecek görüşü bekliyoruz” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA