Deprem, Mersin’in batısını da etkiledi


Antalya açıklarında Akdeniz meydana gelen 5,4 şiddetindeki depremin sarsıntısı Mersin’in Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar ilçelerinde de hissedildi. Deprem nedeni ile 140 kilometre uzaklıktaki Gülnar’ın İshaklar Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan bir çiftçinin ahırı yıkılırken, Anamur’da da 30 yaşındaki binada hafif hasar meydana geldi.

 

Tarih : 6 Aralık 2020 Pazar 14:38

Adem GÜNEŞ

Deprem saat 15.44 civarından Akdeniz'de meydana geldi.  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilen 5,4 şiddetindeki deprem Antalya ve çevresinin yanı sıra Mersin’in Anamur, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar ilçelerinde de hissedildi.  Deprem fark eden vatandaşlar, ilçede ilk kez böyle şeyin yaşandığını dile getirerek, kısa süreli olarak kayma ve sarsıntı hissettiklerini söyledi.

GÜLNAR’DA BİR AHIR YIKILDI

Bu arada, ilk belirlemelere göre deprem sonrası ilçede can ve mal kaybının yaşanmadığı bildirildi. Depremin ilk anında dışarı çıkan vatandaşlar, yaşadıkları anları anlattılar. Vatandaşlar hafif hissettiklerini söyleseler de binalara girmekten tedirgin olduklarını ifade ettiler. Deprem nedeni ile 140 kilometre uzaklıktaki Gülnar’ın İshaklar Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan bir çiftçinin ahırı yıkıldı. Olayı üretici kendi sosyal medya sayfasından paylaştı. Ahırda hayvan olup olmadığı belirtilmezken, depremin gündüz vakti meydana gelmesi hayvanlar için büyük bir şans olarak değerlendirildi.

ANAMUR’DA BİR BİNA DA ETKİLENDİ

Deprem, Anamur'da da 30 yaşındaki binada hasara neden oldu. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç Yapı Kontrol Müdürlüğü Ekipleri ile zarar gören binaya giderek hasar tespitinde bulunarak,  geçmiş olsun dileklerinde bulundu.  Anamur’un deprem kuşağında yer almamasına rağmen Gazipaşa’da meydana gelen depremi çok şiddetli hissettiklerini belirten Başkan Kılınç:’’ Uzun yıllardır bu bölgede şiddeti bu kadar çok hissedilen bir deprem yaşamamıştık. Olayın hemen ardında Gazipaşa Belediye Başkanımızı arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Ekibimizle birlikte Anamur Belediyesi olarak yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Ayrıca ilçemizde bulunan 56 mahalle muhtarımızla tek tek görüşerek herhangi bir hasar olup olmadığını sorduk. Çok şükür şu ana kadar bu bina dışında hiçbir yerde hasar olduğu ihbarını almadık. Bu binamızda da hasar yok denecek kadar az. Mühendislerimiz incelemesini yaptı ve taşıyıcı kolonlarda herhangi bir hasar tespit edemediler. Sadece sıva dökükleri mevcut. Yarından itibaren detaylı incelememizi yapacağız. Ben birkez daha başta depremin merkezi olan Gazipaşa ilçemize ve Anamurlu hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetler ve felaketlerle imtihan etmesin” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA