Patronlar istiyor, hükümet yapıyor!


İşçilere karantina süresini 7 güne indiren Sağlık Bakanlığı uygulamasına tepki gösteren Emek Partisi Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya, “İşçiye Karantina Süresini 7 Güne İndirdiler, Pandeminin başından bu yana "üretim sürsün" diyerek işçileri işyerlerinde ölüme terk edenler, bu kez de patronların karı azalmasın diye karantina günlerini kısalttılar. Türkiye Odalar ve Borsalar Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere karantina süresi düşürüldü” diye yaptığı açıklama AKP yönetimi ve Sağlık Bakanlığının patronların kârlarını korumak için işçinin sağlığını ve canını hiçe saydığının en açık örneğidir” dedi.

 

Tarih : 8 Aralık 2020 Salı 15:21

Haber Merkezi

Emek Partisi Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya, işçilere karantina süresini 7 güne indiren Sağlık Bakanlığı uygulaması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Uygulamaya tepki gösteren Kaya, hükümetin işçilerin sağlığını tehlikeye attığını iddia etti.

“EMEKÇİLERİN VE HALKIN HAYATI HİÇE SAYILMAKTADIR”

Salgınla birlikte şiddetlenen ekonomik krizin daha da ağırlaşarak tek adam rejiminin "çarklar dönecek" ısrarı nedeniyle, işçi emekçi yoksul halk kitlelerinin üzerine bir kabus gibi çöktüğünü ileri süren Kaya, “Günlük ölümler yüzlerle, vaka sayısı on binlerle ifade ediliyor. Halkın sağlığını korumak için elle tutulur bir önlem alınmazken, açıklanan pandemi ile mücadele paketlerinin de esas itibarıyla bakkal, berber, lokanta, kahvehane vb küçük esnafı ve işçi emekçiyi kapsamadığı artık açıkça görülmektedir. Hükümet patron örgütleriyle ( TÜSİAD, TOBB)görüşerek onların istekleri ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir takım düzenlemeler yapmaktadır. Pandemi ile mücadele adına yapılan bu düzenlemelerle krizin ve salgının yükü işçi ve emekçilere fatura edilmektedir.  Salgının işyerlerinden yayıldığı, işçilerin hastalığı iş yerlerinden evlere götürdükleri bilinmektedir. İlimizde serbest bölge başta olmak üzere pek çok fabrikadan her gün gelen koronavirüs testi pozitif çıkan işçi haberleri de bunu açıkça göstermektedir. İşçiler servisler ve yemekhaneler başta olmak üzere mola yerlerinde hatta soyunma ve giyinme odalarında dip dibe koşullarlarda çalışırken, kimi firmalar karantina nedeniyle üretime azda olsa ara verirken kimisi de işçilerin sağlığı ve canı pahasına üretime devam etmektedir.  Salgın haritasında işçilerin bulunduğu alanlar ve işçi ailelerinin oturduğu mahallelerin kırmızı görünmesi bu nedenledir. Meslek örgütleri, sendikalar ve kitle örgütlerinin belirli süreli tam kapanma ısrarına rağmen, alınmayan önlemlerle işçilerin, emekçilerin ve halkın hayatı hiçe sayılmaktadır” ifadelerini kullandı.

PATRONLAR İSTİYOR HÜKÜMET VE SAĞLIK BAKANLIĞI YAPIYOR

“İşçiye Karantina Süresini 7 Güne İndirdiler,  Pandeminin başından bu yana "üretim sürsün" diyerek işçileri işyerlerinde ölüme terk edenler, bu kez de patronların karı azalmasın diye karantina günlerini kısalttılar. Türkiye Odalar ve Borsalar Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “sanayi işletmelerimizde yaşanan sıkıntıları çözmek üzere karantina süresi düşürüldü” diye yaptığı açıklama AKP yönetimi ve Sağlık Bakanlığının patronların kârlarını korumak için işçinin sağlığını ve canını hiçe saydığının en açık örneğidir” diyen Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Karantina süresini 10 güne indirerek semptom göstermeyen işçinin 7. günün sonunda iş başı yapmasına karar veren Sağlık Bakanı böylece her AKP’li yönetici gibi (özel hastane sahibi bir patron olarak) kendi sınıfının yani patronların çıkarını korumaktadır. Testi pozitif olanla temaslı dahi olsa eğer maske takmışsa, temaslı sayılmadığı için karantina kapsamına almayarak çalışmaya zorlanması sadece işçinin kendi sağlığı değil birlikte çalıştığı arkadaşlarının da sağlığının hiçe sayıldığının göstergesidir. Zorunlu olan mal ve hizmetlerin dışında üretim ve hizmet sunumu durdurulmalı çalışanlara tam ücretli izin verilerek 21 gün tam kapanma sağlanmalıdır. Üretim ve hizmet sunumuna zorunlu olarak devam eden sağlık, gıda, tıbbi malzeme ve belediye işçi ve emekçilerine sağlıklı çalışma koşulları ve altı saati geçmeyecek kısa çalışma saatleri uygulanmalıdır. Salgın süreci sona erene kadar yoksulluk sınırı altında geliri olan ve ya hiç geliri olmayan her haneye sosyal ekonomik destek verilmelidir. İşsizlik fonu bireysel emeklilik fonu gibi fonlar amacı dışında kullanılmamalı, amacına uygun olarak tamamen işçilerin, emekçilerin ve halkın ihtiyaçları için kullanılmalıdır.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA