Diyanet-Sen’den CHP’li Sağlar’a sert tepki


CHP Eski Milletvekili Fikri Sağlar’ın, katıldığı bir televizyon programında, "Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığım zaman adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var" ifadelerine tepki gösteren Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, “Irkçı, ayrımcı, ötekileştirici ve faşist söylemdir. “İnsanları kılık kıyafetinden dolayı, aşağılamaya, ötekileştirmeye, ayrımcılık yapmaya kimsenin hakkı yoktur. CHP’nin bu özgürlük ve inanç düşmanlığı kafa yapısını artık değiştirmesi gerekir” dedi.

 

Tarih : 1 Ocak 2021 Cuma 16:52

Haber Merkezi

CHP Eski Milletvekili Fikri Sağlar'ın, katıldığı bir televizyon programında, "Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığım zaman adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var" ifadelerine ilişkin Diyanet-Sen’den sert tepki geldi. Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, “CHP’li Fikri Sağlar’ın katıldığı bir canlı yayın televizyon programında “Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var" ifadeleri ırkçı, ayrımcı, ötekileştirici ve faşist söylemdir.  “İnsanları kılık kıyafetinden dolayı, aşağılamaya, ötekileştirmeye, ayrımcılık yapmaya kimsenin hakkı yoktur. CHP’nin bu özgürlük ve inanç düşmanlığı kafa yapısını artık değiştirmesi gerekir.  Bu millet ayrıştırıcı, bölücü bu zihin yapısına geçit vermeyecektir” Kurulduğu günden buyana din düşmanlığı ile temayüz etmiş bu Fikri çürük zihniyetin, bulduğu her fırsatta kırmızı görmüş boğa misali başörtüsüne başörtülü kardeşlerimize dil uzatması manevi değerlere olan bakışlarını açık bir şekilde ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Yıllarca başörtülerin bu ülkede CHP’nin ayrımcı, ötekileştirici düşünce yapısından dolayı eğitim hakkından, kamuda çalışma hakkından ve birçok haktan mahrum kaldığını iddia eden Görgülü, “Şükür artık başörtülü kardeşlerimiz eğitimlerini istedikleri gibi almakta, liyakatleri ölçüsünde bütün mesleklerde kendilerini göstermekte bu ülkeye hizmet etmektedirler. Maalesef CHP zihniyeti bu yanlış ve haksız uygulamalardan dolayı mağduriyet yaşayan kardeşlerimizden, bacılarımızdan özür dilemek yerine hala bu utanç verici uygulamaların devam etmesi gerektiği yönünde açıklama yapabiliyor. Başörtüsü yasağının kalkması için milyonlarca imza ile bu yasağın kalkmasının mimarı olan Memur-Sen ve Diyanet-Sen’inimiz  bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Ülkemizin geleceğini karartmak ve demokrasimizi vesayet altına almak isteyen bu zihniyete asla izin vermeyeceğiz”  Geçmişte kültür bakanlığı da yapmış olan bu fikri çürük zihniyetin ülkemiz adına ne kadar ayrımcı baskıcı ırkçı, hoşgörüsüz bir anlayış olduklarını TV kanallarında sergiledikleri  hezeyanları ile daha iyi anlıyoruz. Diyanet Sen Mersin Şubesi olarak ilimizde de zamanla bakanlık yapan zatı şiddetle kınıyoruz. Tüm vatandaşların giyim kuşam konusundaki tercihlerine saygı duymaya davet ediyoruz. Başörtüsü ile kamu kurumlarında görevini bihakkın yerine getiren kardeşlerimizle de gurur duyuyoruz” dedi.

‘BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİME GÜVENMİYORUM’ DEMİŞTİ

CHP’li eski bakan ve milletvekili Sağlar, katıldığı programda “Türban irticai faaliyetlerin şeriat isteyenlerin üniformasıdır, başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir arada fark var. Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var” ifadelerini kullanmıştı.   

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA