İşgalci biz değil onlar!


Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel’in işgalci olmakla suçladığı arazi sahipleri, “Bölgenin tamamı tapulu. Resmi kayıt bu. Bizim için işgalci diyor. Ya arkadaş biz buraya 200 yıl önce gelmişiz. Bizi buraya Osmanlı yerleştirmiş. Bu nasıl bir işgal muhabbetidir. Burada bir işgalci zihniyet varsa o da kendileridir. Adamlar İsrail Devleti gibiler. Doymak bilmiyorlar. Bu ülke de açı duyurmak kolay ama zengini ve gözü aç adamı doyurmak zordur. Biz işgalci değil, işin gücünde olan arazi sahibi üreticileriz” şeklinde tepki gösterdiler.

 

Tarih : 2 Şubat 2021 Salı 15:23

Necdet TAŞ

Davultepe Belediyesi eski Başkanı Ahmet Erşahin beraberinde arazi sahipleri ve Avukatları Kübra Erşahin ile birlikte Mezitli sanayi alanına ilişkin Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaparak, Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel’in iddialarına yanıt verdi. Karışıklığın sebebinin 1/100 binlik planlar olduğunu ifade eden Erşahin, “Çalışmalar benim belediye başkanı olduğum dönemde başladı. O dönem orası Tarım Entegre Bölgesi olarak işaretlenmişti. Ancak ne olduysa yeniden bir çalışma yapılmasını öngördüler. Vatandaşlar o dönem buna neden itiraz etmedi? Diye soruyorlar. Bakanlık bu çalışmalar olurken ilgili ilçe belediye başkanını bilgilendiriyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın konuyla ilgili bilgisi var. Yani hiç kimse kendisi dışarıda tutmasın. Büyükşehir Yasasına göre yetki Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin. Bir kooperatifin kendisini burada yetkili kılması ne anlama geliyor. General dururken neden onbaşıyı muhatap alalım. Böyle bir mantık var mı?  Sanayi alanına karşı değiliz. Ancak yer seçimi yanlış. Toplantı yapıldığı söyleniyor. Evet o toplantıda biz de yer aldık. Bölgeyi gezdik tozduk. Bu adamlar hazıra kondular ve işi oldubittiye getirmeye çalışıyorlar. Birçok aşaması geçilmiş. ÇED Raporu alınmamış. 400 milyonluk yatırımdan bahsediliyor ancak ÇED Raporu yok ortada” diye konuştu.

“İŞİ OLDUBİTTİYE GETİRİYORLAR”

Kooperatif üyelerinin işi oldubittiye getirmek istediğini savunan Erşahin, değerlendirmelerine şöyle devam etti: “Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, Ormanın ve Hazinenin kendilerine yer tahsisi yapmadığından bahsediyor. Kamu yararı diye bir şey var. Kamu yararından para söz konusu olmaz. Madem öyle Orman neden bunlara yer vermiyor. Bu kamu yararı değil, rant yararı. Kamu yararından menfaat olmaz. Önce 360 dönümdü şimdi bir de buna 37 dönüm daha ekleyerek 400 dönüm yaptılar. Bunu da geçen hafta öğrendik.  Toprak Koruma Kurulu diye bir kurul var ancak Ziraat Odası Başkanı bile bu kurula giremiyor. Böyle saçma bir kurul olabilir mi? Ne kimse gelip toprak analizi yaptı, ne gelip bölgeyi gezdiler. Masa başında karar verip işi oldubittiye getirmeye çalışıyorlar. Tamamen 2 odanın arasında yapılmış bir proje. Bu proje Bakanlık Kurulu kararını bile gerektirecek bir konu. Bu işte vali beyin de haberi var. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle geçti diye savunma yapıyorlar. Arkadaşlar çok uyanık. İşi önce Mezitli Belediyesi Meclisi’nden bitiriyorlar sonra da Büyükşehir Belediyesi Meclisine getiriyorlar ve orada da işi bitiriyorlar. İşin için de MHP’li Meclis Üyesi Kooperatif Başkanı, CHP Mezitli İlçe Başkanı ve AK Partili bir meclis üyesi var. Meclis toplantılarında bile işi çok çabuk ve hızlı çözmüşler. Yıllara sığacak konuyu 2 ayda bitirmişler. Kooperatifin üyelerine ve yönetim kuruluna bakıldığı zaman herkesin bir anlam çıkartacağı bir durum söz konusu. AK Partili Toroslar Meclis Üyesini bile kooperatife üye yapmışlar. Çok ilginç bir kadro oluşturmuşlar.”

“CUMHURBAŞKANI VE BAKANI YANILTTILAR”

Kooperatif üyelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı da yanılttığını iddia eden Erşahin, “Bize işgalci diyorlar. Bölgede sadece 37 dönüm hazine arazisi var. Bunun yanı sıra 41 dönüm de orman arazisi var. Kaldı ki bölgenin tamamı tapulu. Resmi kayıt bu. Bizim için işgalci diyor. Ya arkadaş biz buraya 200 yıl önce gelmişiz. Bizi buraya Osmanlı yerleştirmiş. Bu nasıl bir işgal muhabbetidir. Burada bir işgalci zihniyet varsa o da kendileridir. Adamlar İsrail Devleti gibiler. Doymak bilmiyorlar. Bu ülke de açı duyurmak kolay ama zengini ve gözü aç adamı doyurmak zordur. Biz işgalci değil, işin gücünde olan arazi sahibi üreticileriz.  Demogoji yapıyor. Burada hem Cumhurbaşkanını hem de Bakanları yanıltmışlar. Mahkeme süreci zaten devam ediyor. Bu aceleniz ne? 1 aylık sürede nasıl bu kadar yol alabildiniz? Acele kamulaştırma kararını nasıl bu kadar hızlı alabildiniz? Kimden ne kaçırıyorsunuz?” diye sordu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA