“Olayların takipçisi olacağız”


Mersin Büyükşehir Belediyesine önceki gün patlayıcı madde atılarak düzenlenen saldırının ardından MESKİ’nin Erdemli ilçesindeki iki içme suyu terfi birimine de saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Emniyete ve yargıya intikal etmiş olan bu olayların takipçisi olacağız” denildi.

 

Tarih : 3 Şubat 2021 Çarşamba 13:17

Haber Merkezi

Merkez Akdeniz ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi binasına (Taş Bina) önceki gün akşamüzeri düzenlenen saldırının ardından belediyeden açıklama yapıldı. Belediyenin zemin katında bulunan toplantı salonuna yanıcı ve patlayıcı madde atılarak gerçekleştirilen saldırının ardından çıkan yangının, belediye personeli tarafından söndürüldüğü anımsatılan açıklamada, saldırı anında salonda kimsenin olmamasının, olası can kaybını önlediği belirtildi. Emniyet güçlerinin, kaçan failleri kısa sürede yakaladığı kaydedilen açıklamada, “Gözaltına alınan şahıslardan, 2015 yılından bu yana belediye çalışanı olduğu tespit edilen ve farklı suçlardan sabıka kaydı olan saldırgan K.D.B. sorgusunda suçunu itiraf etmiş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır” ifadelerine yer verildi.

ERDEMLİ’DE MESKİ’NİN İÇME SUYU TERFİ BİRİMLERİNE SALDIRI

Belediye personelinin ve vatandaşların mesai saatleri içinde sürekli giriş çıkış yaptığı hizmet binasına yapılan bu saldırının ardından henüz birkaç saat geçmişken, Mersin Su Ve Kanalizasyon İdaresine (MESKİ) ait Kızkalesi ve Kocahasanlı bölgelerinde iki ayrı içme suyu terfi birimine de saldırı yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Saldırganlar, cihazları ve motorları tahrip etmek suretiyle o bölgedeki vatandaşlarımızın belirli bir süre susuz kalmalarına sebebiyet vermişlerdir. Olayın faillerinin yakalanması hakkında, emniyet güçlerinin çalışmalarının devam ettiği hususunda kurumumuza bilgi ulaşmıştır. Art arda yaşanan her iki olayı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde durumun ciddiyeti daha iyi anlaşılacaktır. Bu iki olayın vuku bulması, kurumumuzun ve hizmetlerimizin koordineli bir saldırıya mı maruz kaldığı sorusunu akıllara getirmektedir. Emniyete ve yargıya intikal etmiş olan bu olayların takipçisi olacağız. Mersin Büyükşehir Belediyesi bir kamu kurumudur. Aldığı tüm kararlar, yaptığı tüm hizmet ve yatırımlar; Mersin halkının refahı, huzuru ve kentimizin geleceği içindir. Bu saldırıların içinde olan kişilerin Mersinimize zarar vermelerine halkımızın da desteğiyle izin vermeyeceğiz. Hizmet yolunda, aynı inanç ve kararlılıkla çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA