Yer yoksa nasıl yapacağız?


İlçedeki pazar yerlerinin iyileştirilmesi ve yeni pazar yerlerinin kurulması hususunda meclis üyelerinden gelen talep ve eleştirileri yanıtlayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Kentsel ya da yerinde dönüşüm. Adına ne derseniz deyin. Akdeniz Türkiye’nin en eski ilçelerindendir. Bu cadde ve sokaklarda oturan insanlarımızı mağdur etmeden, eğer gerekli cadde, sokak, semt pazarları, okulları, cem evleri, cami, kilise, oyun parkı istiyorsak bu şehri el birliği ile dönüştürmek zorundayız. Nusratiye, Yeni Mahalle, Bahçe, Şevket Sümer, Güneş’te daha birçok mahallemizde belediyeye veya hazineye ait bir arazi yoksa ben bu konuda belediye başkanlığı yetkisini sizlere de vereyim. Yer yoksa nasıl bir semt pazarı yapacağız?" diye sordu.

 

Tarih : 5 Şubat 2021 Cuma 13:57

Adem GÜNEŞ

Akdeniz Belediye Meclisi, Şubat ayı ikinci birleşim birinci oturumunu, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Yoklama ile başlayan toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Bir önceki birleşim tutanak özetinin kabul edilmesinden sonra, komisyonlardan gelen raporlar okundu.  Gündemin ilk maddesi olan sosyo-ekonomik durum açısından dezavantajlı olan onkoloji hasta ve yakınlarına yönelik; sosyal yardım ve hizmet, psiko-onkolojik destek, manevi rehberlik ve sosyo-eğitsel faaliyet hizmetlerini içeren Akdeniz’de Umuda Yolculuk Projesi kapsamında, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzalama konusunda Başkan Mustafa Gültak’a yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

KARADUVAR BALIKÇI BARINAĞI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğünce hazırlanan “Karaduvar Balıkçı Barınağı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği”ne esas kurum görüşünün hazırlanmasını içeren İmar, Çevre, Plan ve Bütçe ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Komisyon Raporlarının görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.  Mecliste 08/01/2021 tarihli ve 9 sayılı meclis kararı ile ihdas edilen, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün faaliyetlerini yürütebilmesi maksadıyla hazırlanan Görev ve Çalışma Yönetmeliği’ni içeren Plan ve Bütçe, Kadın-Erkek Eşitliği ile Ekonomi ve Kalkınma Komisyon Raporlarının görüşülmesi de oybirliği ile kabul edildi.

GÜLTAK: "EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Oylanan maddelerin ardından konuşan Başkan Gültak; Akdeniz Belediyesi’nde en düşük işçi maaşının 3 bin 380 TL’ye yükseltildiğini duyurdu. Buna göre tüm işçilerin ortalama alacağı maaş 3 bin 575 TL olurken, yevmiyeler de 123 liraya yükseltildi. Geçen yılın Haziran ayı maaşı ile bu yılın Ocak ayı maaşı arasında yüzde 41’lik artış olduğunu dile getiren Başkan Gültak; "Emekçi kardeşlerimizin emeğini unutmamamız gerekiyordu. Onlar bundan çok daha iyilerine layıklar. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Akdeniz Belediye Meclisi'nin bir sonraki toplantısı, 1 Mart 2021 Pazartesi günü saat 10:00'da konferans salonunda yapılacak.

"YER YOKSA NASIL BİR SEMT PAZARI YAPACAĞIZ?"

Toplantıda kentteki pazar yerlerinin iyileştirilmesi ve yeni pazar yerlerinin kurulması hususunda meclis üyelerinden gelen talep ve eleştirileri yanıtlayan Başkan Gültak, mahalle aralarına kurulan semt pazarlarına lavabo ve tuvalet konulması hatta yeni sabit semt pazarları yapılarak bu sorunun tamamen ortadan kaldırılması taleplerini değerlendirdi. Bulunan ortamlarda sabit lavabo koyma şanslarının olmadığını bu sebepten pazar yerlerine mobil lavabolar getirileceğini söyleyen Başkan Gültak, "Yine aynı yere geldik. Kentsel ya da yerinde dönüşüm. Adına ne derseniz deyin. Akdeniz Türkiye'nin en eski ilçelerindendir. Bu cadde ve sokaklarda oturan insanlarımızı mağdur etmeden, eğer gerekli cadde, sokak, semt pazarları, okulları, cem evleri, cami, kilise, oyun parkı istiyorsak bu şehri el birliği ile dönüştürmek zorundayız. Nusratiye, Yeni Mahalle, Bahçe, Şevket Sümer, Güneş'te daha birçok mahallemizde belediyeye veya hazineye ait bir arazi yoksa ben bu konuda belediye başkanlığı yetkisini sizlere de vereyim. Yer yoksa nasıl bir semt pazarı yapacağız?" diye sordu.

"DESTEK VERİN; HEP BERABER DÖNÜŞTÜRELİM"

Başkan Gültak, "Bu şehrin modern bir şehir olması gerekiyor. Bu şehirde yaşayan tüm halkların parklarının, çocuklarının oyun alanlarının, kadın ve erkeklerin spor alanlarının olması en büyük doğal hakkıdır. Akdeniz 100 yıllık bir ilçedir. Son 40 yılda kontrolsüz bir şekilde büyüyerek insanların modern yaşam tarzlarını oluşturacak bir ilçe olmaktan uzaklaşmıştır. Dolayısıyla gelin buna hep beraber destek verin. Bu şehri beraber dönüştürelim. Bu dediklerinizi en modern tesislerini de beraber yapalım" diye konuştu.  Akdeniz Belediyesi Meclis Üyeleri'nden bir ricam var. Sıkıntılı olan pazar yerlerimizde gerekli yerleri lütfen tarayın. Bana milli emlak, belediye ya da hazine arazisi gibi, veyahut kirasını bizden almayacak ya da bağışa yakın bir şekilde yer verecek vatandaşımızı bulun lütfen. Varsa, ben sizin huzurunuzda söz veriyorum; hemen kapalı semt pazarı yapacağım" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA