MESKİ’den su tasarrufu uyarısı


Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kuraklığın giderek arttığı, mevsim normallerinin hızla değiştiği bu günlerde su tasarrufu ve bilinçli su tüketimi konusunda vatandaşları uyardı.

 

Tarih : 7 Şubat 2021 Pazar 12:36

Haber Merkezi

MESKİ'den yapılan açıklamada, Türkiye'deki yer altı sularını analiz eden Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) yayınladığı haritada, Türkiye ve Mersin’deki yer altı sularının ortalama seviyenin altında olduğunun görüldüğüne işaret edildi. Açıklamada, Türkiye geneli olmak üzere Mersin'in de kuraklık riskiyle karşı karşıya olan kentlerden biri olduğu, ülkede su riski yüksek 10 şehir arasında bulunduğu ifade edildi.

SU KAYNAKLARI BİLİNÇLİ KULLANILMALI

Su kaynaklarının bilinçli ve tasarruflu kullanılmasının hayati önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, "Tüm dünyayı etkisi altına alan kuraklık riskine karşı su tasarrufu ve bilinçli su tüketimi büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin yer altı su kaynakları tükenebilir olduğundan su kaynaklarının bilinçli ve tasarruflu kullanılması hayati öneme sahiptir. Günlük hayatta yapılabilecek kolay tasarruf uygulamaları ile su kaynakları korunarak, tonlarca suyun boşa gitmesinin önüne geçilebilir. Hayatın her alanında uygulanabilecek su tasarrufu önlemleriyle gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakılabilir. Diş fırçalarken veya tıraş olurken muslukların kapalı kalması, damlayan musluk varsa tamir edilmesi, güneş enerjisinin belirli aralıklarla kontrol edilmesi, musluklara su tasarruflu aparat takılması, duş süresinin kısaltılması, yağmur sularının sulama amaçlı kullanılması, arabaların kovaya doldurulan suyla yıkanması gibi önlemlerle ciddi su tasarrufu sağlanabilir" denildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA