Üreticileri yalancı bahar korkusu sardı


Mersin’in Anamur ilçesinde badem ve erik ağaçlarının şubat ayı ortasında çiçek açması ve diğer meyve ağaçlarının uyanma dönemine girmesi, çiftçiyi olası bir don olayına karşı endişelendirdi. Üreticiler kış mevsiminin geri gelip çiçekleri öldürmesinden korkuyor.

 

Tarih : 8 Şubat 2021 Pazartesi 12:32

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin’in Anamur İlçesi’nde Şubat ayı başında açan meyve ağaçları etrafı renk cümbüşü ile donatıyor. Havaların ısınması ile bir taraftan ekim yapan üreticiler, diğer yandan Türkiye’nin doğu kesimleri başta olmak üzere yağmur ve kar ile etkili olan kış soğuğunun Anamur’da da etkisini göstererek çiçekleri öldürmesinden korkuyorlar.  Hava sıcaklığı yaklaşık 20 dereceyi bulunan Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlçeleri başta olmak üzere Orta Akdeniz de erik ve badem ağaçları çiçek açtı. Bal arılarının içerisinde dolaştığı çiçekler Torosların güney yamaçlarını renklendiriyor. 

“KIŞIN GELMESİNDEN KORKUYORUZ”

Çocukları ile evinin önüne patates ekmeye çalışan ve çilek ve patates ekerek geçimlerini  sağlayan 52 yaşındaki İklime Şahin; “Türkiye’nin birçok yerinde kış devam ediyor. Buralarda bahar geldi. Ekim yapmaya başladık. Patates ekmeye başladık. Buralar çok fena sıcak” dedi. Havaların ısınması ile tarla işlerine hız veren Cemil Gündüz’ün korkusu ise havaların birden soğuyarak açan çiçekleri öldürmesi. Mevsim olarak çiçeklerin açtığını kaydeden Gündüz; “Yaz mevsimi olarak çiçekler açtı. Bir şeyler ekeceğiz.  Yine de korkuyoruz yani sonunda bir kış olurda bu çiçekler anında ölür.  İnşallah bir şey olmaz” ifadelerini kullandı. Torosların yüksek kesimlerinde kendisini gösteren kar üreticinin bu tedirginliğini de haklı çıkarıyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA