Kooperatif Üyeleri Meclisi kandırmış


Mezitli ilçesine bağlı Davultepe Mahallesi’nde 400 dönüm narenciye alanının küçük sanayi sitesi adı altında yapılaşmaya açılması süreci tam bir skandala dönüşmüş durumda. Davultepe Belediyesi eski Başkanı Ahmet Erşahin ile bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi AK Partili Mevlüt Ekmekçi ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi MHP’li Mahmut Tat, kooperatif üyelerinin meclis üyelerini kandırdığını söyledi. Erşahin ile görüşen isimlerden biri de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer oldu. Seçer’in de Erşahin’e “Konu meclise geldiğinde herhangi bir itiraz olmayınca oy birliğiyle geçti. Varsa bir yanlış düzeltilir” şeklinde yanıt verdiği iddia edildi. Öte yandan söz konusu bölgede arazisi olan üreticiler yarın ki meclis toplantısını yerinde takip edip, meclis üyelerini aldıkları karar nedeniyle protesto edecekler.

 

Tarih : 8 Şubat 2021 Pazartesi 21:06

Necdet TAŞ

Mezitli ilçesine bağlı Davultepe Mahallesi’nde 400 dönüm narenciye alanının küçük sanayi sitesi adı altında yapılaşmaya açılması sürecinde her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi AK Partili Mevlüt Ekmekçi ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi MHP’li Mahmut Tat, yarın gerçekleştirilecek Mersin Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı öncesi Davultepe Belediyesi eski Başkanı Ahmet Erşahin ile bir araya geldi. Erşahin’e narenciye bahçelerinin bulunduğu arazilerin sanayi alanı olması için kamulaştırmayla ilgili kandırıldıklarını anlatan Ekmekçi ve Tat, önümüzdeki günlerde hatanın düzeltilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söylediği öne sürüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de Erşahin’e “Konu meclise geldiğinde herhangi bir itiraz olmayınca oy birliğiyle geçti. Varsa bir yanlış düzeltilir” şeklinde yanıt verdiği iddia edildi. Öte yandan söz konusu bölgede arazisi olan üreticiler yarın ki meclis toplantısını yerinde takip edip, meclis üyelerini aldıkları karar nedeniyle protesto edecekler.

CHP İLÇE BAŞKANI SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Öte yandan skandalın birçok aşamasında resmi yazılarda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın imzası bulunuyor. Ancak her iki başkan da tartışmaların başladığı günden bu yana konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. CHP’li belediye başkanları Vahap Seçer ile Neşet Tarhan’ın sessiz kaldığı süreçte hedef tahtasına oturtulan isimlerden biri de CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer oldu. Sosyal medyada ve medyada birçok kişi Mezitli Sanayi Sitesi Kooperatifi yönetim kurulu üyesi olan Ahmet Serkan Tuncer’i hedef aldı. Hatta Tuncer, kooperatif başkanından bile çok konuşuldu. Ahmet Serkan Tuncer, kooperatifin kuruluş aşamasında kendisinin olmadığını, geçtiğimiz ekim ayında kooperatif yönetimine girdiğini belirterek, “Ben kooperatif yönetimine girdiğimde bütün imar planları yapılmıştı, proje hazırlanmıştı, her şey bitmişti. Belediye başkanlarımızın bu süreci anlatması gerekir. Neticede orayla ilgili kararlar belediye meclislerinde oybirliğiyle geçmiş. Ben meclis üyesi değilim. Benim imza yetkim yok. Güzel bir proje denildi, belediyeler bunu yapacak denildi, kooperatif yönetiminde olur musun dediler ben de yönetime girdim. Ne meclis kararlarının alınmasında etkim var, ne kamulaştırma kararında etkim var. Ben o sanayi sitesi yapılacak alanı bile bilmiyorum. Benim orada bir metrekare yerim yok ama insanlar beni suçluyor. İnsanlar bilip bilmeden benim hakkımda konuşuyor. Bir iki gün içinde ben de kapsamlı bir açıklama yapacağım” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA