Kooperatiflere pazarlama eğitimi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle salgından sonra tüketici alışkanlıklarının değişmesi ve e-ticaretin kullanımının daha da yaygınlaşması nedeniyle ‘Sürdürülebilir Kooperatifçilik Eğitimi’ vermeye başladı. 5 gün sürecek eğitimlerle ürettikleri ürünleri pazarlama konusunda sorun yaşayan kooperatiflerin e-ticaret yolu ile ürünlerini yeni pazarlarla buluşturması ve gelir sağlamaları amaçlanıyor.

 

Tarih : 18 Şubat 2021 Perşembe 12:14

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kooperatifler için ‘Sürdürülebilir Kooperatifçilik Eğitimi Projesi’ başlatıldı. Dünya ticareti, bilişim teknolojisindeki gelişmeler ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından sonra değişen tüketici alışkanlıkları, pazarlama alanında e-ticaretin kullanımını yaygınlaştırdı. Bu kapsamda Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi de ürettikleri ürünleri pazarlama konusunda sorun yaşayan kooperatiflerin e-ticaret yolu ile ürünlerini yeni pazarlarla buluşturması ve gelir sağlamaları için proje çalışmalarına başladı. 5 gün olarak planlanan Sürdürülebilir Kooperatifçilik Eğitimi’nde ürünlerin pazarlanabilirliğini ve istihdamı artırmak, kooperatiflerin kalkınmasını sağlamak ve toplulukları kooperatifçiliğe teşvik etmek amaçlanıyor. Eğitimde, her yönüyle e-ticaretin yanı sıra üretimin ilk aşamasından başlayıp tüketiciye ulaşana kadar her aşama tek tek ele alınacak.

ŞAHUTOĞLU: “PAZAR SORUNLARINI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Eğitimlerin ilk gününde Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdür Vekili Selçuk Şahutoğlu, dünya ticaretinin değiştiğini, gelişen bilişim teknolojisinin hızla yayıldığını ve Covid-19 salgını ile beraber tüketicilerin alışkanlıklarının da değiştiğini vurguladı. Tüketicilerin bu süreçte daha çok temiz, hijyenik ve sağlıklı gıdaya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Şahutoğlu, e-ticaretin de son zamanlarda giderek arttığını söyledi. Şahutoğlu, şöyle devam etti: “Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak kooperatiflerin son zamanlarda yaşamış olduğu pazar sorunlarını ortadan kaldırmak, onlara bir pazar oluşturmak ve onlarla beraber onların ürünlerinin satışını gerçekleştirmek, gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla projeler gerçekleştirmekteyiz. Üreticilerin ilk ürünü üretmesinden son tüketiciye ulaşana kadarki süreçte yasal izin, belge ve bu belgelerin hangi kurumlardan ne zaman, nasıl olacağı konusunda 5 günlük bir eğitim olacak.”

DEĞİRMENCİ: “İLİMİZİN ÇOK ZENGİN BİR BİTKİSEL ÜRÜN YELPAZESİ VAR”

Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Yusuf Değirmenci, katılımcılarla karşılıklı soru cevap şeklinde ilerleyen interaktif bir eğitim gerçekleştirdi. Değirmenci, sunumuna başlamadan önce, “İlimiz çok şanslı. Yani ilçeleri ile birlikte baktığınızda Türkiye'de ilk 10’a girebilecek en az 20 ürünümüz var. Çok zengin bir bitkisel ürün yelpazesi var ilimizin. Bu anlamda bu potansiyeli değerlendirmek de değerlendirebiliyor olmak da önemli. Bir şansımız da Büyükşehir Belediye Başkanımız da ziraat mühendisi ve daha öncesinde bu işlerin içerisinde olan biri. Bu anlamda da ben bu dönemi ayrı bir şans olarak görüyorum. Kendisi hem daha önceki bilgi birikimlerini belediyecilik yönetimi ve ekipleri ile birlikte sahaya aktararak bence çok güzel işler başarıyor” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA