Mersin’de korkutan rekor!


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2021 yılı sıcaklık ve yağış ölçüm raporlarını yayınladı. Rapora göre aralarında Mersin’in de bulunduğu 12 şehirde yağışlar geçen yıla göre yüzde 80 oranında azaldı.

 

Tarih : 7 Mart 2021 Pazar 11:07

BARAJLAR KRİTİK SEVİYEDE

Küresel iklim değişikliği tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini göstermeye başladı. Hissedilir derecede kuraklığın başladığı ülkemizde geçen yıla göre yağışların azalması sebebiyle barajlardaki doluluk oranları kritik seviyelere düştü. Yapılan son değerlendirmelere göre Ankara’da 110 günlük su kaynağı kaldığı ifade edildi, Meteoroloji tarafından paylaşılan 2021 yılı sıcaklık ve yağış ölçüm raporlarında Mersin detayı dikkat çekti. Raporda, Şubat ayı ortalama sıcaklığının uzun yıllar 3.4 derece iken, 2021 Şubat ayı 6.2 derece olarak ölçüldüğü belirtildi. Akdeniz Bölge geneli için yapılan açıklamada; ‘’ Bölgenin Şubat ayı yağışı 28.0 mm, normali 86.2 mm ve 2020 yılı Şubat ayı yağışı 109.4 mm'dir. Yağışlarda normaline göre yüzde 68, 2020 yılı Şubat ayı yağışlarına göre yüzde 74 azalma gerçekleşti’’ denildi.

MERSİN KURAKLIĞA DOĞRU GİDİYOR

Meteoroloji’nin raporuna bakıldığında yağışların İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli ve Karadeniz sahil kesimlerinde arttığı belirtildi. Öte yandan Muğla, Denizli, Burdur, Eskişehir, Ankara, Kırşehir, Konya, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinde yağışlardaki azalmanın yer yer yüzde 80'lerin üzerine çıktığı görüldü. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde paylaşılan başka bir analizde Mersin ve çevresinde şiddetli kuraklığa doğru gidildiğine dikkat çekilmişti. Bu yıl yağışlarda gözle görülür bir azalma olması da bu analizi doğruladı. (Haber Merkezi) 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA