Mahalle Mutfakları hizmeti, önceki yılın Mart ayında Toroslar İlçesi Halkkent Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki sabit noktada başlamıştı. İlerleyen süreçte bu hizmet araçlar vasıtasıyla 13 noktaya daha ulaştırıldı. Büyükşehir, mobil olarak hizmet verilen 11 noktaya “Mahalle Mutfak Büfeleri”ni yerleştirdi. Aşhane’de hijyenik koşullarda yapılan yemekler tek kullanımlık kaplara konularak önce Mahalle Mutfak Büfeleri’ne getiriliyor, oradan da yurttaşlara ulaştırılıyor.
3 YENI NOKTADAN 2’SI TARSUS’TA HIZMETE GIRDI
Tarsus ilçesi Şahin Mahallesi ile Tarsus Öğretmenevi civarında 2 yeni nokta mobil olarak hizmete girdi. Mahalle Mutfak Büfeleri’nden birisi ise Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi Siteler Polis Karakolu civarına yerleştirildi. Bu noktalarla birlikte sayısı 17’ye yükselen Mahalle Mutfakları’nın adresleri ile aylık yemek listeleri mersin.bel.tr adresinin ‘duyurular’ kısmında yayımlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, yeni uygulamanın detaylarından şu şekilde bahsetti: “Başkanımızın sosyal belediyecilik anlayışıyla hem yeni projelerle vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz hem de mevcutta olan projelerimizin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Daha önce araçlarla vermiş olduğumuz Mahalle Mutfak hizmetlerimizi şu an yavaş yavaş ‘Mahalle Mutfak Büfelerimizle daha nitelikli hale getiriyoruz. Daha hijyenik koşullarda, vatandaşın daha rahat ulaşabileceği şartlarda hizmet vermekteyiz.” Yerleştirilen büfelerin ardından boşa çıkan araçları ne şekilde değerlendireceklerini de açıklayan Yıldırım, “Araçlarımızı farklı noktalara kaydırarak kısa sürede 25 noktaya çıkmayı planlıyoruz” dedi.
“İNSANLARIN MUTFAĞINDA BAZEN YEMEK PIŞMIYOR”
Şevket Sümer Mahallesi sakinlerinden Taybet Nas, büfe kurulduğundan bu yana hizmetten ikinci kez faydalandığını belirterek, “İnsanlar işe, hastaneye veya bir yere gidiyor, oradan geç geliyor. Yemek yapmaya yetişemiyor. Bu da onun için iyi oluyor, destek oluyor. Zaten her şeyin fiyatı iki, üç kat artmış. İnsanların mutfağında bazen yemek pişmiyor. Vahap Seçer’e teşekkür ederim. Halkın desteğiyle oraya gitti, bizler de elimizden tutsun istiyorduk. O da herhangi bir ayrım yapmadan güzel hizmetler yapıyor” dedi. Mahalle sakinlerinden Cevahir Ertem ise ilk defa 3 TL’ye 3 çeşit yemek aldığını vurgulayarak, “Bakkalda her şey çok pahalı olmuş. Artık böyle 3 kişilik yemek falan da alamıyoruz. Aslında ekmek almaya gelmiştim. Baktım, sordum ‘3 çeşit yemek 3 TL’ dediler. İlk defa alıyorum. 3 TL ne ki? Biz bakkala gidiyoruz, 20 TL götürüyoruz, akşam yemeğini ancak yapabiliyoruz. Burada 9 TL verdim aldım. Vahap Seçer şu ana kadar gördüğüm en iyi başkan diye düşünüyorum. Bu şekilde hizmetlere devam etsin, yolu açık olsun” diye konuştu.
TARSUS’TA HIZMET NOKTASI 6’YA ULAŞTI
Tarsus’ta da Fahrettinpaşa, Mithatpaşa, Çağlayan ve Girne mahallelerinin ardından Şahin Mahallesi ile Öğretmenevi önüne kurulan stantlarda Mahalle Mutfağı hizmeti verilen noktaların sayısı 6’ya ulaştı. 3 TL’ye 3 çeşit sıcak yemeği alan Fatma Ceylan, “İyi bir şey, maddi durumu olmayanlar için. İnsanlar gerçekten işsiz, güçsüz. Vallahi ben haberleri izliyorum üzülüyorum. Gerçekten sevindirici bir şey yani. Teşekkür ediyoruz” dedi. Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın ise Mahalle Mutfakları’nın vatandaşlara büyük bir destek olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Belki dışarıdan bakıldığında basit gibi görünüyor ama aslında öyle değil. Bir muhtar olarak mahallemizin de, vatandaşların da durumunu biliyorum. Yani 3 TL’yi bulamayan vatandaşlar var. 3 TL vatandaşlar için büyük kolaylık. Vatandaş 10 lirayla 3 çocuğunu, 4 çocuğunu doyurabiliyor. Bu da vatandaşların ekonomisine büyük bir katkı. Şu zor günlerde geçimin en dar olduğu günlerde Mahalle Mutfakları büyük bir destek. Sosyal belediyeciliği uygulayan Vahap Seçer Başkanımız’a teşekkür ediyoruz. Mahalle mutfaklarının daha da yaygınlaşmasını istiyoruz.”