O ihale iptal!


Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Bozyazı’da hazine arazilerinin kiralanmasıyla ilgili ihalenin iptal edildiğini duyurdu. Kendilerine destek olan herkese teşekkür eden Gümüş, "Bahsi geçen ihale süreci 10/03/2021 tarih ve 475158 sayılı Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğünün “çok ivedi” yazısı ile iptal edilerek, muhtarlıklardan ihale askı listesinin kaldırılmasına ilişkin yazısı gönderilmiştir. Bu yazı ile vatandaşlarımızın arazilerinin 3. Şahıslar tarafından kiralanarak kullanılması hususu süresiz olarak iptal edilmiştir" dedi.

 

Tarih : 17 Mart 2021 Çarşamba 12:33

ÇİFTÇİLER İÇİN İHALE İPTAL EDİLDİ


Gümüş,  Gözce Muhtarı Baran Aksoy, Gözsüzce Muhtarı Ahmet Yıldız, Tekeli Muhtarı Süleyman Fidan, Tekmen Muhtarı Ahmet Gül ve Lenger Muhtarı Bekir Arslan ile birlikte yaptığı basın açıklamasında “Bilindiği üzere bölgemizde bulunan bazı Hazine arazilerin Çevre Bakanlığı tarafından 49 yıllığına irtifak hakkı verilmesi için ihale hazırlığı yapılmaktaydı. Bahsi geçen araziler ise yıllardır, bölgede bulanan köylüler ve çiftçiler tarafından kullanılmaktaydı. Bu arazilerin kiralanması için (irtifak hakkı ile)ihale başvuru süreci başlamıştı.  Başvuru için istenen bazı belgeler ise çiftçilerimiz için alması ve hazırlaması çok zor evraklardır. İhale sürecinin başlaması için başvuru yapamayan ve yapması da mümkün görünmeyen çiftçilerimiz ise yıllardır kullandıkları arazilerin kendilerine kiralanması istemekteydi" ifadelerini kullandı. 


"SESİMİZE KULAK VERİLDİ"


Köylülerin ve muhtarların sesine kulak verildiğini ifade eden Gümüş, "Bahsi geçen ihale süreci 10/03/2021 tarih ve 475158 sayılı Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğünün “çok ivedi” yazısı ile iptal edilerek, muhtarlıklardan ihale askı listesinin kaldırılmasına ilişkin yazısı gönderilmiştir. Bu yazı ile vatandaşlarımızın arazilerinin 3. Şahıslar tarafından kiralanarak kullanılması hususu süresiz olarak iptal edilmiştir. Bu süreçte bizlere destek olarak; köylülerimizin haklarının yenmesine izin vermeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a,  Bölge Milletvekillerimize, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar’a, ilçelerimizden katkı sunan siyasi parti temsilcilerine, bölge muhtarlarımıza ve bölge halkımıza Anamur Bozyazı Ziraat Odası yönetim kurulumuz adına şükranlarımızı sunarız" dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA