Borçlar faizsiz ertelensin


CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, Erdemli’de şiddetli fırtına sebebiyle seraları yıkılan çiftçileri ziyaret etmesinin ardından konuyu TBMM gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulunda konuşan Gökçel, “Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri, sigortası olan, olmayan ayrımı yapmadan borçları faizsiz ertelemelidir; yaşanan bu mağduriyet giderilmeli, çiftçilerimizin üretime devam etmesi sağlanmalıdır” dedi.

 

Tarih : 24 Mart 2021 Çarşamba 16:30

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli fırtınada zarar gören seralarla ilgili TBMM’de konuştu. Erdemli ilçesinin Kocahasanlı, Gerce, Üçtepe, Çiriş, Kayacı, Hüsametli, Kösereli köylerinde mağdur olan çiftçilerin mağduriyetlerini anlattı. Gökçel, “Bu hafta Erdemli ilçemizde Kocahasanlı, Gerce, Üçtepe, Çiriş, Kayacı, Hüsametli, Kösereli köylerini ziyaret ettim. Geçen hafta bu bölgelerde şiddetli fırtına nedeniyle seralar yıkıldı, sera örtüleri yırtıldı, çatıları çöktü. Çiftçilerin ürünleri satılmadı, tarlada kaldı; fideleri zayi oldu” dedi. 


ÇIFTÇILERE YARDIM YAPILMALIDIR


CÇiftçilerin bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları yüzünden zor durumda kaldıklarını belirten Gökçel, “Bu çiftçiler bankalara, Tarım Kredi Kooperatiflerine, piyasaya ve özel bankalara borçlu. Çiftçilerimizin tekrar üretime devam edebilmeleri için öncelikle AFAD'ın, seraların örtüleri ve çatısı için destek vermesi gerekiyor. Seraların yıkılması sonrasında çiftçiler borçları ödeyemiyor. Üretime devam edebilmeleri için çiftçilerimize fide yardımı yapılmalıdır. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri, sigortası olan, olmayan ayrımı yapmadan borçları faizsiz ertelemelidir; yaşanan bu mağduriyet giderilmeli, çiftçilerimizin üretime devam etmesi sağlanmalıdır” dedi. (Haber Merkezi)

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA