Akdeniz Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk toplantısında, Meclis üyelerinin; Akdeniz ilçesine bağlı mahallelere yeni park ve yeşil alanlar kazandırılması için projeler hazırlanması gerektiği yönündeki eleştirilerine yanıt veren Başkan Gültak; Mersin’de kentsel dönüşümün aciliyeti ve gerekliliğine bir kez daha dikkat çekti. “Şehrimizin girişinin muntazam olduğunu hiçbirimiz iddia edemeyiz. Ayrıca birçoğunuzun, Türkiye’nin en kötü girişine sahip kentlerden birinin de Mersin olduğunu mutlaka dile getirdiğinize eminim” diyen Başkan Mustafa Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Peki, biz ne yaptık?
‘TOKI ILE GÖRÜŞEREK AKDENIZ’DE PROJELERIN BAŞLAMASINI SAĞLADIK’
Çay Mahallesi’nin hemen doğu girişinde, virane durumda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait çok eski bir fabrika vardı. TOKİ ile irtibata geçerek, oranın yıkılmasını sağladık. Tertemiz bir yer oldu. 19 dönüm; TOKİ’nin rezerv alanı, bir anda tertemiz, ferah bir görünüme kavuştu.” Başkan Gültak, Çay Mahallesi’nde ‘yerinde’ kentsel dönüşüm projesinin hayata geçmesi için de TOKİ yetkilileri ile irtibata geçtiklerinin altını çizerek, “Burada bulunan ve mülkiyeti ATAŞ’a ait 140 dönümlük yerleşke içerisinde 415 konut, 32 dükkân, ticaret merkezi ve caminin inşaat çalışmaları 1 yıl gibi kısa sürede bitti. Ayrıca şehrimizin en merkezi mahallelerinden biri olan Barış Mahallesi’nde de yine TOKİ eliyle proje başlatıldı” ifadelerini kullandı.
BARIŞ VE BAHÇE’DE KABUL ORANI YÜZDE 80’LERI AŞTI
Başkan Gültak, sözlerini; “Bu girişimlerimiz ve mücadelemiz sonucunda Barış ve Bahçe mahallelerinde de yerinde kentsel dönüşümü başlattık” diyerek sürdürerek, “Şu anda mahallede, yüzde 82 oranında kabul ve memnuniyet var. Nasıl oldu biliyor musunuz? Vatandaşlarımızın talebi üzerine, onlarla birlikte proje üzerinde revizeler yapıldı. Ve en sonunda da vatandaşlarımız belediyemize gelerek projeyi incelediler, kontrol ettiler. Böylesi bir değişim, dönüşüm ve yenilenme Barış Mahallesi’nde ilk kez oluyor. Mersin’e ve Barış Mahallesi sakinlerine Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
“ÇAY MAHALLESI’NDEKI PROJE, DIŞARIDAN GELECEK OLANLARA KAPALIDIR”
Çay Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere olan kentsel dönüşümün de ‘yerinde kentsel dönüşüm projesi’ olduğunu kaydeden Başkan Gültak, “Yani bu proje, dışarıdan gelecek olanlara kapalıdır. Özetle, o mahallede yaşayanlar dışında, başka yerlerden gelenler bu evleri satın alamayacak şekilde bir uygulama yaparak, bütün Çay Mahallesi yaşayanlarının, kendileri için hazırlanmış bu güvenli ve modern yapılara, akrabaları, yakın komşuları ile birlikte taşınmalarını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
“GELIN DESTEK VERIN, AKDENIZ VE MERSIN’I KENTSEL DÖNÜŞÜMLE DEĞIŞTIRELIM”
Konuşmasında; Meclis üyeleri, meslek odaları ve kentin bu konuda çalışmalar yapan tüm dinamiklerine çağrıda da bulunan Başkan Gültak; açıklamasını şu sözlerle bitirdi; “Sizler; Akdeniz’i, Toroslar’ı, Yenişehir’i veya Mezitli’yi, kısacası bu şehrin tamamını değiştirmek mi istiyorsunuz? Çocuklarınızın güzel parklarda oynamasını mı istiyorsunuz? Evlerinin, okullarının ve ibadethanelerinin temiz ve güvenli olmasını mı istiyorsunuz. Kentinizin, mahallelerinizin yeşil alanlarının, düzenli yollarının olmasını mı istiyorsunuz? Akdeniz’in bu kötü imarını düzeltmek için projeler üretin ve getirin. Bu projeleri de hep birlikte değerlendirelim. Nitekim belediye olarak biz, bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmeye, imar ve şehircilik anlamında gereken çalışmaları yapmaya başladık. İlçemiz ve kentimiz için hayata katacağımız hizmet ve projelere gelin destek verin, Akdeniz ve Mersin’de kentsel dönüşümü birlikte gerçekleştirelim.”