Eyleme katılan kadınlara 100 bin TL ceza!


Mersin Kadın Platformu bileşenlerinin İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı yaptığı Mersin’de gerçekleştirdiği eylemlere katılan kadınlara verilen para cezaları yaklaşık 100 bin TL’yi buldu.

 

Tarih : 15 Nisan 2021 Perşembe 16:44

Hüseyin KIRKGÖZ


Mersin Kadın Platformu bileşenlerinin İstanbul Sözleşmesinin feshine karşı başlattığı nöbet eylemi bu hafta da sürdü. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar adına açıklamalarda bulunan Nalan Turgutlu Bilgin, en son 20 Mart 2021’de yaptıkları İstanbul Sözleşmesi eyleminde güvenlik güçlerinin 6 kadına toplam 20 bin 814TL para cezası kestiğini söyledi. 


YAŞAMAK İSTİYORUZ DEMEK SUÇ MU?


Cezalara tepki gösteren Bilgin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Engelleyemediğiniz bir cins kırımı var ve tam da bunun hesabını sorduğumuz için kesiliyor bu cezalar. Yaptıklarınızın sorumluluğunu almak zorundasınız. Yapamadıklarınızın da. Kestiğiniz para cezalarının gerekçeleriyle tarihin karanlık sayfalarında yer alacaksınız. Emre aykırı davranışmış, izinsiz gösteriymiş… Yaşamak istiyoruz demek için tam olarak devletin hangi merciinden izin alınması gerekir? Yaşamak istiyoruz demek nasıl olur da suç sayılır? Can güvenliğimiz sağlanana kadar yerel, ulusal, uluslararası mecralarda gerekli tedbirlerin alınmasını, yasaların uygulanmasını talep etmeye devam edeceğiz. Hakkımız olanı hatırlatmak için sokaklardayız “Eşit yurttaşız, bunu önce siz kabul edeceksiniz! Bu konuyu pazarlığa açmayı aklınızdan bile geçiremezsiniz!” diyoruz." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA