İstanbul Sözleşmesi nöbeti sürüyor


Mersin Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına karşı çarşamba günleri Özgecan Aslan Meydanı’nda eylemlerine "tam kapanma"nın ardından başladı. Kadınlar bugünkü nöbette Dayağa Karşı Dayanışma Yürüyüşü’nün 34. yıldönümünü, 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün’ü ve Filistin’deki İsrail işgalini konu aldı. Nöbetin ardından ses çıkartma eylemi yapan kadınlar, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" dedi.

 

Tarih : 20 Mayıs 2021 Perşembe 15:03

Hüseyin KIRKGÖZ


Mersin Kadın Platformu Özgecan Aslan Meydanı’nda 3 gündemle 6. nöbetini yaptı. Burada platform adına açıklama yapan Zeynep Kaya, "Mersin’de kadınlar ve LGBTİ+ ler hakları ve hayatları için sokakta. Mayıs ayını kadınların ve heteroseksizme karşı duranların mücadelesinin yükseldiği bir ay olarak anıyoruz. Türkiye Sözleşmeyi imzalayan ilk ülke oldu. Ama o zamanın yine AKP'li olan hükümeti o günlerde bu sözleşmenin imzalanmasını bol bol ve coşku ile duyurmuş, Sözleşmeyi özellikle uluslararası arenada kendi başarısı olarak göstermeye çalışmıştı. Bugünse kadınların yaşam haklarını küçük seçim pazarlıklarına feda etmeye yelteniyor.Bu durum açıkça cinsiyet eşitliği ve kadınların hayatlarının meşruluğunu içselleştiremediklerinin kanıtıdır.  Tekrar buradan söyleyelim; Bizler İstanbul Sözleşmesini nasıl emek emek kazandıysak öyle de savunacağız. Kadınların ve LGBTİ+ların yaşamları sizin siyasi malzemeleriniz değildir. Aklınızdan bile geçirmeyin" ifadelerini kullandı. 


İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM VAZGEÇMİYORUZ!


Cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadelenin büyüyerek devam ettiğini kaydeden Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Heteroseksizm ve ikili cinsiyet kodları üzerinden kurulan her türlü sömürü sistemine karşı 17 Mayısı Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtlığı Günüydü. Bizler, ataerkinin ezdiği bütün ötekiler, atanmış cinsiyetlere, atanmış ilişkilere, atanmış hayatlara karşı bir bütün olarak buradayız. Bizler, burada olan kadınlar, Mersin emniyetinin bize yılmadan yazdığı cezalara rağmen hala buradayız. Bizler 'Ölmek İstemiyoruz' dediğimiz için 100 bine yakın ceza ile durdurulma çalışılırken bu ülkede kalabalık bayram namazları teşvik ediliyordu. 2 yıla yakındır ağır stres, iş yükü ve risk altında çalışan sağlık emekçileri kreşsiz plansız beceriksiz tedbirler sebebi ile çocuklarını evde yalnız bırakmak ya da hastanelere götürmek zorunda kalırken, şampiyonluk kutlamaları emniyet güçlerince keyifle izleniyordu.  Bu hayatın karanlık yanı.. ama bir yandan da; Bizler bu cezalarla yıldırılmaya çalışılırken ve ona rağmen sokakları terk etmezken Filistin halkı da bitmek bilmeyen İşgalci İsrail ablukası altında direnmeye devam ediyordu. Bizler de burdan hem Filistin’deki direnen kadınlara ve Filistin halkına selam ediyor hem de Rachel Corrie’nin anısıyla dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Rachel’in dediği gibi;   ‘Zulüm bizdense ben bizden değilim!’ Ve tekrar hatırlatalım,  Sizler savaşı savunurken, bizler hep barışı savunacağız! Sizler mafya babaları ve cemaatlerle küçük hesaplar yaparken bizler dayanışmamızı büyüteceğiz. Sizler iktidar hırsı ile halklara yalan söylerken, bizler yeni capcanlı sınıfsız sömürüsüz bir hayatı öreceğiz. Sizler tarihin karanlık sayfaların gömüleceksiniz, bizler çocuklarımıza bu karanlık günleri ve sizleri daha güzel bir hayatın içinden anlatacağız. Sizler gideceksiniz, bizler kalacağız. Hayatlarimizdan ve haklarimizdan vazgeçmeyeceğiz." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA