Mersin’de kadınların ’Yaşam Nöbeti’ sürüyor


Mersin Kadın Platformu’nun İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye karşı başlattığı Çarşamba Nöbeti 7’inci haftasında devam etti. Eşit yurttaşlık hakkımıza ve yaşamlarımıza kast eden karanlık zihniyeti tabii ki tolere etmeyeceğiz ve tolere etmenize de izin vermeyeceğiz. Hakkımızı helal etmediğimiz gibi, cinsiyetçi politikalarınızı da tolere etmiyoruz" çağrısında bulundu.

 

Tarih : 27 Mayıs 2021 Perşembe 13:26

Adem GÜNEŞ


Mersin Kadın Platformu’nun İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye karşı başlattığı Çarşamba Nöbeti 7'inci haftasında devam etti. Mersin Kadın Platformu’nun, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye karşı başlattığı Yaşam Nöbeti 7’nci haftasında da devam etti. Yenişehir ilçesinde bulunan Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bir araya gelen platform üyesi kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi bizim! Vazgeçmiyoruz” pankartını açtı. “Erkek-devlet şiddetine son”, “Kararı geri çek”, "Paramızla eylem yapıyoruz", "İstanbul sözleşmesi yaşatır" dövizlerinin açıldığı nöbet eyleminde kadınlar, “Sokakta kazandık sokakta savunacağız” ve “Erkek adalet değil gerçek adalet” sloganlarını attı.


"BİZE GÜVENLİK BORCUNUZ VAR"


Nöbet eylemde yapılan basın açıklamasında platform adına konuşan Ceren İnan, Mersin Emniyetinin, Mersin Kadın Platformu’na sistematik para cezaları kestiğini ifade ederek, “Hayatlarımızı ve haklarımızı savunduğumuz barışçıl eylemlerimizde bile her birimiz için üçer polis dikebilen güvenlik birimleri, gözü dönmüş failleri durdurabilme becerisinden yoksun. Kendilerine her fırsatta asli görevlerini hatırlattığımız için olsa gerek Mersin Emniyeti Mersin Kadın Platformuna sistematik para cezaları kesmeye devam ediyor. Çeşitli suçlamalar üreterek cezalar uyduruyor. Bizim size karşı suçumuz da, ceza borcumuz da yok, sizin bizlere yaşam ve güvenlik borcunuz var. Çete liderleri, uyuşturucu baronları, kadın katilleri elleri kolları serbest bir şekilde sokakta dolaşırken güvenlik güçleri bizleri hedef alıyor! Bütün bu kirli ve kokuşmuş ilişkilenmeler hukuku tarumar edip, toplumu çürütürken güvenlik güçleri tam olarak ne yapıyordu? Kadınlara ceza kesiyor, sendika üyelerine gözaltı operasyonları düzenliyordu muhtemelen. Bir suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı videolarla iktidarın kirli mafya ilişkileri yeniden ortalığa saçılıyor. Oysa biz iktidarın bir suç örgütü gibi davrandığını defalarca sokaklarda işaret etmiştik. Bu suç ittifakının sürdürdüğü kavganın merkezinde ise yine kadın düşmanlığı yer alıyor. Kadınların bedenleri üzerinden cinsiyetçi bir dille kavga sürerken tekrar tekrar suç işleniyor. Çekin kirli ellerinizi bedenlerimizden, yaşamlarımızdan. Hayatlarımızı kirli pazarlıklarınızın konusu yapmanıza izin vermeyeceğiz." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA