Avcılık yasaklanmalı!


Avcılığın yasaklanması gerektiğinin altını çizen Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Mersin Temsilcisi Aslı Gözen, "Yeni kanun için söylemek isterim ki; evdeki hayvan sayısının sınırlaması felaket getirecektir. Hayvanat bahçeleri, yunus parkları kapatılmalı, avcılık yasaklanmalıdır. Üretim çiftlikleri, mezbahalar kapatılmalı, atlı faytonlanlar kaldırılmalıdır. Hayvan popülasyonun önüne geçmek için her belediye mutlaka kendine ait kısırlaştırma ünitesi kurmalı, mobil kısırlaştırma kesinlikle yasaklanmalıdır" dedi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2021 Çarşamba 13:27

Adem GÜNEŞ


Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu  Mersin Temsilcisi Aslı Gözen ve hayvan hakları savunucusu Azize Çalışır, Tarsus İYİ Parti İlçe  Teşkilatı Başkanı Daniyel Mercan’ı ziyaret etti. Ziyarette hayvan hakları ile ilgili hazırlanan yeni kanun teklifi üzerindeki olumsuzluklar ve çözüm önerileri konuşuldu. Ziyaretle ilgili konuşan Gözen, “Tarsus’taki sokak hayvanları konusunda  ve Hayvan Hakları ile ilgili hazırlanan yeni kanun teklifi üzerindeki olumsuzlukları dile getirdik. Çözüm önerileri hususunda görüş alışverişinde bulunduk” ifadelerini kullandı. 


"YENİ KANUN FELAKET GETİRİR"


Yeni kanunun felaket getireceğini iddia eden Gözen, “Yeni kanun için söylemek isterim ki; evdeki hayvan sayısının sınırlaması felaket getirecektir.  Hayvanat  bahçeleri, yunus  parkları kapatılmalı, avcılık yasaklanmalıdır. Üretim çiftlikleri, mezbahalar   kapatılmalı, atlı faytonlanlar kaldırılmalıdır. Hayvan popülasyonun önüne geçmek için her belediye mutlaka kendine ait  kısırlaştırma ünitesi kurmalı, mobil kısırlaştırma kesinlikle yasaklanmalıdır. 2004 yılından bu yana 81 ilde kısırlaştırma ünitesi kurmayan belediyelere  4.5 yıl  kısırlaştırma ünitesi kurması için süre verilmesi ve  ilçe belediyelerin mobil kısırlaştırmaya yanaşmaları demek Hayvanların ölmesi demektir. Yurtdışından  hayvan alıp satmak yasaklanmalıdır. Petshoplar kapatılmalıdır. Belediyeler ceza kapsamına alınmalıdır. Sokak hayvanı dahil olmak üzere sahipli hayvanlar dahi işkence ,öldürme ve tecavüz durumunda savcılığa şikayet edebilmeli ,bu sorun Tarım Orman Bakanlığına devredilmemelidir  Hayvan deneyleri yasaklanmalıdır . Gönüllülerin sokak hayvanlarını beslemeleri muhtar ve belediyelere ait bir karar olmamalıdır .  Hayvana tecavüz’e,işkenceye,öldürmeye para cezası değil  hapis cezası verilmelidir. Yasaklı ırk olarak tabir ettiğimiz pitbulları üretenlere ,dövüştürenlere ceza kesilmeli ,bakımevlerindeki pitbullar kurtarılmalı ,sahipli pitbullar şehir merkezinde tasma ve maske şartı ile gezdirilmelidir" şeklinde konuştu. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA