Başkan ile bakanın ’Yangın’ atışması!


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, "Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, aslında birinci derece sorumlu belediyelerdir" sözlerine tepki gösteren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Sorun yönetim anlayışınızın yerel yönetimlerle işbirliği kültüründen yoksun olmasıdır. Belediye olarak diğer belediyelerle işbirliği yaparak görevimizi yapmanın huzuru içindeyiz" dedi.

 

Tarih : 2 Ağustos 2021 Pazartesi 14:39

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin ciğerlerini yakan orman yangınlarıyla ilgili son durumu paylaştı.  28 Temmuz itibariyle çıkan yangınlarla ilgili genel bilgi veren Bakan Pakdemirli, “Öncelikli meteorolojiden başlayayım. Hava oldukça kuru. Yüksek sıcaklıklar devam ediyor. Çarşamba dahil, nem oranında düşüklük devam ediyor olacak. 1 hafta boyunca kuru ve sıcak hava devam edeceği söyleniyor. 28 Temmuz - 1 Ağustos arasında çıkan yangınların bilançosu olarak 125 yangın çıkmıştır. 117 yangın ya tamamen söndürüldü. Ya da kontrol altında. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Şu anda devam eden 8 yangınımız var” ifadelerini kullandı. 


"MERSİN'DEKİ YANGINLARI KONTROL ALTINA ALDIK"


Orman yangınlarının son durumu ile ilgili konuşan Pakdemirli, “Antalya-Manavgat, Gündoğmuş yangınlarımız devam ediyor. Muğla’da Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Seydikemer yangıları devam ediyor. Yeni gelen bilgiye göre Seydikemer yangınının soğutma çalışmaları başladı. Ayrıca gün içerisinde Menteşe’de çıkan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Tunceli Hozatlı’da bir yangın devam ediyor. Bugün itibariyle Mersin-Silifke, Antalya-Gazipaşa, Antalya-Kemer ve Muğla-Bodrum yangınlarını kontrol altına aldık. Genel olarak tüm bu yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insanız helikopter, 708 arazöz, 120 iş makinası, 4 bin 800 personelle mücadelemiz hem havadan hem de karadan devam ediyor. Muğla özelinde ise ben vatandaşlarımızdan bazı serzenişler duyuyorum. ‘Uçak göremiyoruz. Helikopter göremiyoruz’. Muğla özelinde 4 uçak 1 İHA, 17 helikopter, 185 arazöz, 93 itfaiye, iş makinası, 414 araç, 55 ambulans, 1457 personelle çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu. Muğla’da hasar tespit çalışmalarının yüzde 75’ini bittiğini söyleyen Pakdemirli, yaraların sarılacağını söyledi. Ayrıca yangınlarda toplam 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti.


TOPU BELEDİYELERE ATTI


Pakdemirli, yangın söndürme çalışmalarında belediyelerin katkılarının olduğunu belirterek, "Ancak ben belediyelerimize ister bizim partiden ister başka partilerden, siyasetten ayrı şu çağrıyı da yapıyorum. Hem devam eden yangınlarımızla ilgili hem de bunun bilançosu ile ilgili olarak da bir toplanıp, bundan sonrasında yerleşim yerlerinin korunması konusunda, belediyelere hem sorumluluklarının hatırlatılması hem de bunu daha iyiye nasıl taşımamız gerektiğini çalışıyor olmamız lazım. Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldık. Ormanların yanması da sahayı daha da genişletti. Sahanın genişlemesi de yeni yeni yerleşim yerlerine maalesef zarar getirdi. Bu anlamda siyasetten ari bir çağrıdır. Onu da ifade etmek isterim" şeklinde konuşarak, topu belediyelere attı. 


SEÇER: "GÖREVİMİZİ YAPMANIN HUZURU İÇİNDEYİZ"


Bakan Pakdemirli'nin topu belediyelere atmasının ardından Başkan Seçer'den yanıt Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, "Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, aslında birinci derece sorumlu belediyelerdir" sözlerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den yanıt geldi. Pakdemirli, “Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, aslında birinci derece sorumlu belediyelerdir, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldı. Tabi yangın böylece daha da büyüyerek yeni yerleşim yerlerine sıçradı.” ifadelerini kullanmıştı. Twitter hesabından Pakdemirli'ye yanıt veren Vahap Seçer, şunları yazdı: "Sayın @bekirpakdemirli, sorun yönetim anlayışınızın yerel yönetimlerle işbirliği kültüründen yoksun olmasıdır. Belediye olarak diğer belediyelerle işbirliği yaparak görevimizi yapmanın huzuru içindeyiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA