Mersin’de 7 Kaymakam ve 2 Vali Yardımcısı değişti


Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Mersin’de Toroslar, Silifke, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Anamur, Çamlıyayla ilçe kaymakamları değişti. Hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, nüfuz kullanmak, rüşvet vermek, kamu otoritesini kullanarak ticari ve maddi menfaat sağlamak, bazı savcılarla iyi ilişkiler kurarak gözaltına alınan iş adamlarını para karşılığı serbest bıraktırmak” suçlamasıyla soruşturma izni verilen Vali Yardımcısı Mustafa Atsız ise Konya Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne atandı.

 

Tarih : 20 Ağustos 2021 Cuma 11:50

Adem GÜNEŞ


Mersin'de 7 Kaymakam ve 2 Vali Yardımcısı değişti. Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Mersin’de Toroslar, Silifke, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Anamur, Çamlıyayla ilçe kaymakamları değişti. 


BOZYAZI KAYMAKAMI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ 


Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin Antalya Aksu Kaymakamlılığına atanırken Kastamonu Taşköprü Kaymakamı İbrahim Çenet Toroslar Kaymakamı oldu. Bozyazı Kaymakamı Arif Yalçın Mersin Valiliği Hukuk Müşavirliğine, Bozyazı Kaymakamlığına Mardin Mazıdağı Kaymakamı Muhsin Duran Kalkan atandı. Daha önce Gaziantep Valiliği Kaymakam adayı iken Aydıncık Kaymakamlığına vekaleten bakan Muhammet Kılıçaslan asaleten atandı. Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı Ankara Vali Yardımcılığına atanırken Silifke Kaymakamı Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner oldu. Mut Kaymakamı Muammer Köken Balıkesir Susurluk Kaymakamlığına, Adıyaman Sincik Kaymakamı Batuhan Bingöl Mut Kaymakamlığına atandı. Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran Mersin Valiliği Hukuk Müşavirliğine, Anamur Kaymakamlığına Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir Manisa Valiliği Kaymakam adayı iken Çamlıyayla Kaymakamlığına vekaleten atanan Kaymakam adayı Muhammed Berat Berdibek bu göreve asalaten atandı.


TARTIŞILAN VALİ YARDIMCISI HUKUK MÜŞAVİRİ OLDU


Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, Konya Valiliği Hukuk Müşavirliğine, Mersin Valiliği Kaymakam Adayı Yunus Emre Akpınar Isparta Atabey Kaymakamlığına, İzmir Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Mersin Vali Yardımcılığına, Mersin Valiliği il hukuk işleri müdürü Haluk Nuri Ballı, Bartın Valiliği Hukuk İşleri Müdürü olarak atandı. Mersin Valiliği Kaymakam Adayı Furkan Taha Türkmenoğlu ise Samsun Ayvacık Kaymakamlığına atandı. Daha önce Kayseri ve Nevşehir vali yardımcılığı görevinde bulunan ve aynı görevi Mersin'de de uzun süredir sürdüren Mustafa Atsız hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, nüfuz kullanmak, rüşvet vermek, şirket ortakları arasında çıkan anlaşmazlıkta arabuluculuk yapmak, bu işlemde maddi menfaat karşılığı bir tarafı saf dışı bırakmak, görevi nedeniyle kamu otoritesini kullanarak ticari ve maddi menfaat sağlamak, bazı savcılarla iyi ilişkiler kurarak gözaltına alınan iş adamlarını para karşılığı serbest bıraktırmak, mal varlığını gizlemek” suçlamasıyla geçen yıl 20 Aralık'ta soruşturma izni verilmişti. FETÖ davalarıyla ilgili telefon konuşmaları ortaya çıkan ancak bunun FETÖ'cüler tarafından yapıldığını öne süren Atsız, valiliğin soruşturma izninin kaldırılması için Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu. 


10 SAYFALIK SAVUNMA HAZIRLAMIŞTI


Atsız 10 sayfalık savunmasında kendisini şu sözlerle savunmuştu: “Adliyeden tanıdığı bazı savcılarla iyi ilişkiler kurarak gözaltındaki işadamlarını bıraktırmak için girişimlerde bulunduğu iddiası iftiradır. FETÖ'cü olarak gördüğüm hakim savcıları HSK'ya şikayet etmem görevimin bir gereğidir. Nitekim kanun gereğince mülki idare amirleri bir suça vakıf olduklarında bu suçu ilgili mercilere iletmek zorundadır. Aksi şekli suç teşkil eder. Mal varlığımızın devlet memuru maaşıyla elde edilemeyecek kadar yüksek olduğu belirtiliyor. Daha önce bu konu incelenmiş ve beraat etmiştim. Müfettiş tarafından eksik soruşturma yapıldığı anlaşılıyor. Müfettiş, teknelerimi ve yatı incelememiştir. Savunma hakkım yasaya aykırı olarak kısıtlandı. Mersin Valiliği tarafından verilen soruşturma izni kararı ciddiyetten uzak ve yasaya aykırı bir karardır. FETÖ davalarında devlet adına müşteki olmamın cezalandırılması demektedir. Bu yasal haklarımın ihlalidir.” Konuyla ilgili CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız'ı Meclis gündemine taşımış, Müfettiş raporunda, Atsız ile ilgili 2005 yılından itibaren mal varlığında önemli artış görüldüğü bilgilerinin yer aldığını hatırlatarak, “Bir vali yardımcısı hakkındaki suçlamalara bakın. Ülkemiz ne hale gelmiş. Kamu yöneticisi sıfatını rant kapısı haline getirmek ancak gelişmemiş ülkelerde rastlanabilecek bir durumdur. Ne yazık ki AKP İktidarında bu tür örneklere çoğu kez şahit olduk. Kamu görevinde temel esas halka hizmet etmektir, kendine hizmet etmek değildir” ifadelerini kullanmıştı. 


MUSTAFA ATSIZ KİMDİR? 


1969 yılında Kayseri’de doğan 52 yaşındaki Mustafa Atsız, İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni kazandı. 1991 yılında Çorlu Hava Meydan Komutanlığı’nda Hava Ulaştırma Asteğmen olarak vatani görevini tamamladı. Sırasıyla Erzurum Kaymakam adaylığı, Nevşehir Gülşehir Kaymakam vekilliği, Kastamonu Hanönü ilçesi Kaymakamlığı, Erzincan Kemah Kaymakamlığı, Sivas Divriği Kaymakamlığı ve Amasya Taşova Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA