Adli Yıl açılış resepsiyonda ’Adalet’ vurgusu


Mersin Barosu tarafından, 2021-2022 dönemi adli yıl açılışı nedeniyle resepsiyon düzenlendi. Pandemi nedeniyle uzun süredir bir araya gelemeyen avukatlar gecede canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Meslektaşlarının coşkusuna eşlik eden Baro Başkanı Gazi Özdemir, "Birbirimizi dinleyeceğimiz, fikirlerimizle zenginleştireceğimiz, adaletin herkes için işlediği güzel bir yıl diliyorum" dedi. Resepsiyona katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap seçer de, adalet vurgusunda bulunarak, "Hukuk her alanda hepimize lazım. Türkiye’nin öncelikle bugünkü temel tahribatları içerisinde hukuk sisteminde önemli zayiatların, tahribatların olduğunu söylememe gerek yok. öte yandan kentin belediye başkanı olarak bend e adalet dağıtmak zorundayım" dedi.

 

Tarih : 4 Eylül 2021 Cumartesi 16:18

Hüseyin KIRKGÖZ


Mersin Barosu tarafından, 2021-2022 dönemi adli yıl açılışı nedeniyle resepsiyon düzenlendi. Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen resepsiyona Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, Mersin 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Sedengeçti, Mersin 2. İdare Mahkemesi Başkanı Sayın Emin Öztürk, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz ve yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.


"BİRBİRİMİZİ DİNLEYECEĞİZ"


Pandemi nedeniyle uzun süredir bir araya gelemeyen avukatlar gecede canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Etkinlikte konuşa Baro Başkanı Gazi Özdemir, “Huzurlarınızda en büyük ortak değerimiz, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle meslektaşlarımızla uzun zamandır bir araya gelemedik. Bugün burada mesleğimiz ile ilgili sorunları konuşmak değil, birbirimizle sohbet etmek ve birlikte keyifli bir akşam geçirmek için toplandık. Görüyorum ki bugün burada olan herkesin istediği bu. Varlığınız bizlere güç vermektedir. Birbirimizi dinleyeceğimiz, fikirlerimizle zenginleştireceğimiz, adaletin herkes için işlediği güzel bir yıl diliyorum. Son olarak, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


BAŞKAN SEÇER: “HUKUK HER ALANDA HEPİMİZE LAZIM”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, yeni adli yılın açılışında başarılı çalışmalar dileyerek, “Hukuk insanı farklı bir nosyon taşıyan insandır. Hukuk her alanda hepimize lazım. Türkiye'nin öncelikle bugünkü temel tahribatları içerisinde hukuk sisteminde önemli zayiatların, tahribatların olduğunu söylememe gerek yok. Bunu söylediğim anda aslında çok amiyane bir tabir, tereciye tere satma gibi bir söylem olur ama burada sadece Türkiye’deki hukuk sistemi ile ilgili, Türkiye'nin Batı standardında bir hukuk devleti anlayışına evrilmesi, demokrasinin içselleştirilmesi, Türkiye'nin ifade özgürlüğü, Türkiye'nin birçok alanda Batılı standartlardaki demokrasilerdeki kazanımlarına evrilmesi için mutlaka bizlerin de yani bu kente insanların, yurttaşların tercihiyle seçilmişlerin önemli katkılarının olduğunu düşünüyorum. Her birimizin çalıştığı alanda adalet dağıtması, her birimizin çalıştığı alanda Türkiye'nin bugünkü sıkıntı içerisinde olduğu hukuk sistemine katkı verecek söylemler geliştirmesi ya da davranış içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.


“ADALET DAĞITMAK ZORUNDAYIZ”


Kentin Belediye Başkanı olarak adalet dağıtmak zorunda olduklarının altını çizen Başkan Seçer, “Ben bir Belediye Başkanı olarak, eğer ki yasalardan aldığım yetkiyi; bu yasadır, bu ikincil mevzuattır; uygulamalarda görevimi yaparken rahatça kullanamıyorsam ya da kullandığım zaman hukuk bükülüyorsa, eğiliyorsa, arkadan dolanıyorsa, işim engelleniyorsa, sekte vuruluyorsa bunu dillendirmem lazım. Kentte bölgeler arasındaki farkı ortadan kaldıracak, kentte gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldıracak birçok konuya kadar kentin Belediye Başkanı olarak adalet dağıtmak zorundayız. Mersin çok özel ve değerli bir kent. Kentimiz doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün kültürleri, bütün etnik yapıları, bütün mezhepleri, meşrepleri bünyesinde barındıran çok önemli, çok stratejik bir kent. Adeta Mersin, Türkiye'nin izdüşümü bir kent. Bu gerçeklerle kentte yaşayan her birimiz öncelikle kentin huzuru, birliği, beraberliği, barışı için elimizden gelen katkıyı sunmak durumundayız” diye konuştu. Kenti yönetirken kendilerine  verilecek  desteğin son derece önemli olduğunu vurgulayan Seçer, “Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha adli yılın açılışında hepinizi en samimi duygularla selamlıyorum. Yeni adli yılınızın başarılı geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA