Anamur’da sahil çalışması başladı, çevreciler tepkili


Anamur Belediyesi, Güzelyurt mahallesinde sahil düzenlemesine başladı. Projeyle ilgili bilgiler veren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “Yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bu alanda yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatı ve peyzaj alanları, mini golf sahası, spor alanı ve çocuk oyun alanları ile engelsiz halk plajı bulunacak” dedi. Öte yandan sahildeki düzenlemeye tepki gösteren Anamur Çevre Platformu ise, Anamur Belediyesi’nin başlattığı sahil düzenlemesinin 2009/10 sayılı genelgeye aykırı olduğunu belirterek, verilen izinlerin iptal edilmesi gerektiğini duyurdu.

 

Tarih : 16 Ekim 2021 Cumartesi 16:27

Necdet TAŞ

Çalışmanın başlayacağı Hızır Reis caddesinde yapılan törene Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, AK Parti Anamur İlçe Başkanı Feyzullah Yılmaz, MHP Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Belediye Başkan yardımcıları Türkan Kasapoğlu, Ahmet Çetin, Mahmut Kara ve Mehmet Tuğrul ile belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

BİRİNCİ ETAP 2022’DE TAMAMLANACAK

Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, törende yaptığı konuşmada, 95 bin metrekarelik alanda sahil düzenlemesi yapılacağını belirterek,  “Yıllar önce planlanan sahil düzenlemesine gerçekleştirmek bize nasip oldu. Çalışmayı 2 etap şeklinde gerçekleştireceğiz. Bu gün burada başlattığımız çalışmayı 1 Mayıs 2022’de tamamlayarak projenin birinci etabını kullanıma açacağız. Yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bu alanda yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyal donatı ve peyzaj alanları, mini golf sahası, spor alanı ve çocuk oyun alanları ile engelsiz halk plajı bulunacak” dedi. Çalışmayı ihaleye çıkılmadan tamamen belediye imkanlarıyla yapacaklarını belirten Kılınç, piyasa koşullarına göre maliyeti yüzde 50 azaltacaklarını ifade etti. Kılınç, Hızır Reis caddesinin bir miktar kuzeye kaydırılarak tekrar yapılacağını belirterek, “Çalışmanın bu bölümünü Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Erdal Karan’a teşekkür ederiz” diye konuştu. Ardından dua edilerek cadde üzerinde kazı çalışmasına başlandı. Başkan Kılınç, bir süre iş makinesi kullanarak çalışmanın başlangıcına katıldı.

ANAMUR ÇEVRE PLATFORMU’NDAN PROJEYE TEPKİ

Öte yandan sahildeki düzenlemeye tepki gösteren Anamur Çevre Platformu ise, Anamur Belediyesi’nin başlattığı sahil düzenlemesinin 2009/10 sayılı genelgeye aykırı olduğunu belirterek, verilen izinlerin iptal edilmesi gerektiğini duyurdu. Platformdan yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: “Daha önce deniz kaplumbağalarının yuvalama kumsalında, yaklaşık 7 dönümlük bir alanda, kumun üstüne toprak döküp piknik alanı yapmaya çalışan Anamur Belediyesi, şimdi de büyük iş makinaları ile, muhtemelen denizden itibaren ilk 65 metredeki 1. koruma bölgesinde tahribat yaratacak şekilde ve yine 2. koruma bölgesi içindeki kısımda sahil projesi adı altında, yasalara ve doğaya  aykırı biçimde bir çalışma başlatmış bulunmaktadır. Kamuoyu bilgilendirilmeksizin başlatılan bu kötü çalışmanın deniz kaplumbağaları ve dahi insanlar için hayırlı olmayacağı, yapılan işin 2009/10 sayılı genelgeye açıkça aykırı olduğu ortada iken, oluşacak ekolojik yıkıma sırf siyasi nedenlerle izin verenlerin, Dünya’nın 6. yok oluş evresine sundukları katkı ve koruma altındaki bir türün yaşam hakkına dönük olarak yaratılan tehdit nedeniyle, kafalarını ellerinin arasına alıp uzun süre düşünmelerini ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için verilen izinleri iptal etmelerini umuyoruz. Aksine durumda, piknik alanı projesinde olduğu gibi bu çalışmanın da durdurulması için gereken adımları atacağımız bilinmelidir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA