Seçer: “Meclisi feshedelim seçime gidelim”


MESKİ Genel Kurul toplantısında su faturalarında 2022 yılı zamlı tarife görüşmeleri gerginliğe neden oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, yüzde 10’luk zam isteği Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. Cumhur İttifakı üyelerine tepki gösteren Başkan Seçer, “Bu meclis fesih olursa vallahi rahat edeceğim. Buyurun seçime gidelim. Buna siz genel seçimde cesaret edemiyorsunuz ama gelin Mersin’de meclisi tekrar seçime taşıyalım. Tekrar seçime gidelim. Haydi hodri meydan. Biz de kurtulalım Mersin halkı da kurtulsun” dedi. Seçer’in bu çıkışına tepki gösteren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tolu da “Bizi seçimle korkutamazsınız. Eğer kararlıysanız buyurun hep birlikte istifa edelim. Gidelim seçim. İstifa etmeyen şerefsiz namussuzdur” dedi.

 

Tarih : 29 Kasım 2021 Pazartesi 18:27

“MESKİ BATARSA SORUMLUSU BENİM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. MESKİ Genel Kurul toplantısında su faturalarında 2022 yılı zamlı tarife görüşmeleri gerginliğe neden oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, yüzde 10’luk zam isteği Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi. Cumhur İttifakı üyelerine tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bize akıl veren meclis üyelerinin partisi ülkeyi iyi yönetememiş, ülke ekonomisi alt üst olmuş. Şuanda Hazine ve Maliye Bakanı konuşamaz hale gelmiş, bir beyanat veremez hale gelmiş. Bırakın Hazine ve Maliye Bakanını seçilmişler konuşamaz hale gelmiş. Sadece bürokratlar konuşuyor. Eğer biraz demokrasi bilinciniz varsa bürokrat sorumlu değildir. Sorumlu olan seçilmişlerdir. Eğer yarın MESKİ batarsa sorumlu bürokratlar değil benim. MESKİ hizmet üretemezse sorumlusu benim. Ülke batarsa da sorumlu atanmış valiler ya da bakanlar değil, seçilmiş iktidar milletvekilleri ve cumhurbaşkanıdır” diye konuştu.

“HODRİ MEYDAN SEÇİME GİDELİM”

“Bana akıl vereceğinize Ankara’ya gidip oradakilere söyleyin, ‘Zam yapmayın, milletin ekonomik durumu iyi değil. Biz bunu halka izah edemeyiz’ diye. İlçeler hizmet bekliyor ben bu bütçeyle bunların altından nasıl kalkarım. Zam yapmak istemiyorum ama olmuyor. Yaralarımı sarmak istiyorum” Bu meclis fesih olursa vallahi rahat edeceğim. Buyurun seçime gidelim” şeklinde konuşan Seçer, “Buna siz genel seçimde cesaret edemiyorsunuz ama gelin Mersin’de meclisi tekrar seçime taşıyalım. Tekrar seçime gidelim. Haydi hodri meydan. Biz de kurtulalım Mersin halkı da kurtulsun. Yatırım yapamıyorsun, iş yapamıyorsun, mecliste huzurlu çalışamıyorsun. Mesele siyasi. Her aldığınız kararda olduğu gibi burada da hukuki değilsiniz. Gelecek dönemde yüzde 80’iniz bu çatı altında olmayacak. Partiniz yüzünüze dahi bakmayacak. Benim yönetimimi görmeye bile siyasi ömrünüz yetmeyecek. Ama Anamur’da görüp göreceğiniz son iktidarı görüyorsunuz” şeklinde konuştu. Bunun üzerine Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise “Madem öyle haydi hodri meydan gidelim seçime” dedi. Başkan Seçer de, “Madem öyle belediye bütçesine ret verin öyle gidelim seçime” dedi. Seçer’in bu çıkışına tepki gösteren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tolu da “Bizi seçimle korkutamazsınız. Eğer kararlıysanız buyurun hep birlikte istifa edelim. Gidelim seçim. İstifa etmeyen şerefsiz namussuzdur” dedi. NECDET TAŞ'IN HABERİ

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA