Mecliste ‘Avantacı’ tartışması


MESKİ Genel Kurulu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kendisine yönelik, ‘Avantadam yaşıyorsun’ sözlerine tepki gösteren AK Partili Meclis Üyesi Mevlüt Ok, “Avanta ve avantacı arıyorsanız; lütfen kendi içinize, kendi grubunuza bakın. Ben görüyorum ki burada meclis üyesi arkadaşların gelip gittiğini, konuştuklarını görüyorum” dedi. AK Partili Ok’un bu iddialarına sert sözlerle karşılık veren Başkan Seçer ise, “Eğer büyükşehir ile ilgili olarak bir kayıp, hırsızlık, suiistimal gibi konular ve belgeler varsa bunun yargı yolu açıktır, gider başvurursunuz” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2021 Salı 16:17

Necdet TAŞ

MESKİ Genel Kurulu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kendisine yönelik, ‘Avantadam yaşıyorsun’ sözlerine tepki gösteren AK Partili Meclis Üyesi Mevlüt Ok, Başkan Seçer’den özür beklediğini söyledi. Başkan Seçer’in özür dilememesi üzerine AK Partili Ok, “Yaklaşık 25 yıldır aktif siyasetin içerisindeyim, değişik kademelerde görev aldım. Allaha hamd olsun bugüne kadar özellikle maddi konuda bana tek bir cümle söyleyeni görmedim, duymadım. Bunu söyleyen ilk kişi sizsiniz. Ben yine iddia ediyorum ki; siz bu cümleleri bilerek kullanmadınız. Aksi durumda bildiğiniz bir şey varsa ortaya koyardınız. Bu sizin o andaki gerginliğinizden kaynaklandı diye düşünüyorum. Allaha hamdolsun ki bu zamana kadar kimseden avanta almadım. Bir tane baba yiğit varsa çıksın söylesin, bende her şeye varım. Yine Allaha hamdolsun ki bugüne kadar ne benim boğazımdan ne de evlatlarımın boğazından bir lokma bilerek haram geçmedi. Bu konuda beni bilen bilir. Yani ben Bozyazı’da yaşıyorum Bozyazı’nın yüzde 99’u beni tanır. Ben 8,5 yıl Bozyazı’da iktidarın ilçe başkanlığını yaptım ve iktidarın ciddi bir gücü var ama bu konuda kendi menfaatimle ilgili, kendimle ilgili, akrabamla, çevremle ilgili bir menfaat sağlamadım, bu konuda net ve iddialıyım. Bu cesareti ilk olarak siz gösterdiniz ve sizi kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“AVANTACI ARIYORSANIZ KENDİNİZE BAKIN”

“Avanta ve avantacı arıyorsanız; lütfen kendi içinize, kendi grubunuza bakın. Ben görüyorum ki burada meclis üyesi arkadaşların gelip gittiğini, konuştuklarını görüyorum. Ben şunu net gördüm ki; Büyükşehir meclis üyesi arkadaşım ilçesinden büyükşehrin makam aracına biniyor ve meclis toplantısına geliyor. Bu bir avantadır” sözlerini kullanan AK Partili Ok, “Yani bunu yapan, bu kadar küçülen bir meclis üyesi, kendi arabasıyla gelemeyip de büyükşehir arabasıyla gelen bir meclis üyesi bunu yapıyorsa dah çok şey yapar. Yine canlı yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Bundan daha vahim. Perşembe günü Adana’dan Bozyazı’ya gidiyorum araçla, Aydıncık- Bozyazı arasında trafik durdu. Biraz bekledik açılmadı, indim araçtan baktım ki büyükşehrin bir resmi aracı duruyor. Baktım ki Anamur’dan CHP İl Yöneticisi araba. Ben araştırdım ki o gün CHP il başkanlığının toplantısı varmış ve toplantıya gitmek için büyükşehrin arabası tahsis edilmiş kendisine toplantı için. Sayın Vahap Seçer siz bunları bilmiyor musunuz? Yoksa bilerek göz mü yumuyorsunuz. Bu konuda gereğinin yapılmasını8 istiyorum.  2 gündür Bozyazı’dan beni arıyorlar; Bozyazı’ya bağlı Gözce-Gözsüzce yoluna asfalt döküldü bu mevsimde, yazın dökülmedi. Mevsimi geçtikten sonra asfalt döktüler ve asfalt bozuldu. İkinci kere asfalt döküldü, şu anda yine asfalt olmamış ve 7 günde 5 kaza oldu ve yaralanmalı. Bu konuda da gereken hassasiyeti gösterirseniz memnuniyet duyarım” şeklinde konuştu.

“ELİNDE BELGE VARSA MAHKEMEYE GİT”

AK Partili Ok’un bu sözlerine tepki gösteren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sayın Mevlüt Ok, size daha önceki toplantılarda da defalarca uyarılarda bulundum. Burası meclis salonu, burası Bozyazı’da bir kahvehane değil diye uyarıda bulundum. Siz mikrofonu elinize aldığını zaman ağzınıza geleni konuşma hürriyetine sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz. Daha önceki tartıma da sadece Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin değil, tüm Türkiye’nin gündemi olan hayat pahalılığı konuşulurken, siz bana hitaben ‘Şov yapmayı bırakın MESKİ’ye gelin’ diye bir sataşmada bulundunuz. Bir kere ben bir meclis başkanı olarak bunu kınıyorum. Eğer bizi siz şov yapıcı birer aktör olarak suçluyorsanız; bir kere siz siyaseti bilmiyorsunuz. Elbette ki bir konu tartışılırken bağırma vesaire olabilir ama eğer ki siz bunu şov olarak değerlendiriyorsanız bir kere bu konuda da eksiğiniz var. Diğer tarafta burada yönelttiğimiz hayat pahalılığı anlamında yapmış olduğumuz yakıştırmalarda, siz ‘beğenmiyorsanız bu ülkeyi terk edin’ diye haddinizi çok aşan bir tabir kullandınız. Bu sizin haddiniz değil. Açtırma pandoranın kutusunu misali herkes kendi geçmişine dönsün, baksın, bizim öyle bir karın sancımız yok. Eğer büyükşehir ile ilgili olarak bir kayıp, hırsızlık, suiistimal gibi konular ve belgeler varsa bunun yargı yolu açıktır, gider başvurursunuz. Benim yedi sülalemin de benim de terör örgütüne mensup olmaktan dolayı yargılandığım hiçbir dava olmamıştır. Ama herkes aynaya dönüp bir baksın. Bir kere herkes kendini bir test etsin. Burada grubu bulunan sizin dışınızdaki siyasi partiler siz ne kadar bu ülkenin sahibi iseniz, onlar da bu ülkenin sahibidir. Siz ne kadar bu ülkeyi seviyorsanız, o insanlar da ben de dahil bu ülkeyi seviyoruz. Siz ne kadar vatani görevinizi yaptıysanız, verginizi ödüyorsanız, askerliğinizi yaptıysanız, bu insanlar da bunu yapmıştır” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA