Hesabını soracağınız kişi ben değilim!


Akdeniz İlçesine bağlı Homurlu Mahallesi’nden geçen sulama kanalına kaynağı belirsiz kimyasal atıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “DSİ’nin kanalları üzerinde benim yetkim yok. Burada bir kısım DSİ’nin bir kısmı da Büyükşehir’i ilgilendiren kanallar. Eğer sorun DSİ ise ben ararım, temizlik yapsın diye ricada bulunurum. Eğer büyükşehir ise MESKİ’ye ricacı olalım. Bu konuda da sizin kadar hassasım. Birçok firmaya da bununla ilgili yüklü cezalar kestirdim. Cezayı kesecek, işlem yapacak olan da Akdeniz veya Büyükşehir Belediyesi değil. Bunlar ruhsat almamış bizden. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’dür. Hemen kimi diyorsanız beraber gidelim, cezalarını kestirelim” dedi.

 

Tarih : 11 Aralık 2021 Cumartesi 13:07

Hüseyin KIRKGÖZ

Akdeniz Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı’nın 2. Birleşimi Başkan Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda belediye müdürlükleri arasında 13 milyon 503 bin 879 TL ödenek aktarımı oy birliği ile kabul edildi.  Başkan Gültak mecliste, '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' dolayısıyla konuşma yaparak, günün önemine dikkat çekti. Gültak, “Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabulünün 73’üncü yıldönümü. Beyannamenin ortaya koyduğu temel değerler, haklar ve özgürlüklerle ilgili uluslararası topluma yükümlülüklerini hatırlatan, insan haklarının anayasası olarak tanımlanır. Bildirge, tüm insanların hiçbir ayırım gözetmeksizin yalnız doğuştan ve insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu bir yaşam hakkına sahip olmasını garanti altına alır” ifadelerini kullandı.

“İNSAN HAKLARI KONUSU, KISIR VE FAYDASIZ TARTIŞMALARA KONU EDİLEMEZ”

Başkan Gültak, “Herkes cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, ulusal veya toplumsal köken, zenginlik gibi farklar olmaksızın kanunlar karşısında eşittir. Günümüzde dünya devletlerinin gündeminde önemli bir yer tutan insan hakları konusu, siyasi çıkmazlara, kısır ve faydasız tartışmalara dahil edilmeyecek kadar çok değerlidir. Ülkemiz; insan hakları, demokrasi, kadın ve erkek eşitliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra, her türlü ayrımcılığa karşı yerel ve ulusal ölçekteki mücadelede güçlü bir yer almaktadır. Temiz, sağlıklı bir kent ve çevrede yaşam hakkı da en temel insan haklarındandır. Bu gerçekten hareketle Akdeniz Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza temiz, sağlıklı ve konforlu bir yaşam sunmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Kadınlara, gençlere ve çocuklarımıza pozitif ayırımcılık yapıyor, yalnız, kimsesiz, engelli halde zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren insanlarımıza ulaşıyoruz. Unutulmamalıdır ki insan, yalnızca haklarıyla insandır. Her koşulda barışı, kardeşliği ve sevgiyi savunduk. Ayrımcılığın, dışlama ve ötekileştirmenin asla yanında olmadık, olmayacağız. Dilleri, dinleri, kültürleri, renkleriyle dünyaya örnek olan güzel vatanımızın ve tüm bu zenginliğin içindeki Akdeniz’in güzel insanlarının ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur ve esenlik diliyorum” dedi.

“MOBBİNG YAPARAK İNSAN HAKKI OLMAZ”

Toplantının başında İnsan Hakları Günü ile ilgili konuşan Başkan Gültak, “Dün Büyükşehir meclisinde insan hakları beyannamesinden bir madde okudum. İşle alakalı bir madde. Kişinin iş bulabilmesi, serbest çalışabilmesi, sendikal hakları, iş güvenliği, işinde çalışma güvenliği ile ilgili. Ben bununla ilgili üzerime düşen görevi yaptım. Neredeyse kimseyi işten çıkarmayarak, çıkarılanlar da mahkemede haklarını istiyorlar zaten. Bütün işçilerimize, siyasi görüşü benimle uyuşmayan tüm işçilerime iş güvenliği ve garantisi sağladım. Hesapçı olmadım. Herhalde insan hakları noktasında Türkiye’deki önemli belediye başkanlarından bir işi yaptım. Geldiğimizden günden beri kimsenin örfü, adeti, mezhebi, dini, ırkı ile uğraşmadık. 65 mahallemizin gücümüz oranında hepsine gittik, hizmetler üretmeye çalışıyoruz. Bugün bir alevi kardeşimiz, Kürt kardeşimiz bizimle ilgili ırkçılık yapıyor diyemez. Tam tersine Alevi kardeşlerimize kendi mezhepleri dönemindekinden daha çok hizmet ettik. Aynı şekilde Kürt kardeşlerimize de bu şekilde davrandık, kimseye ayrımcılık yapmadık. Kimse bizim için insan haklarını çiğnedi diyemeyecek, örneği olmayacak çünkü. İnsan haklarını önemsiyoruz ama fiiliyata da bakmak gerek. İnsanları işten çıkararak, mobbing yaparak insan hakkı olmaz. Benim işçilerimin yüzde 90’ının siyasi görüşü bana uygun değil. Ama onlar benim kardeşim. İnsanın ne yaptığı çok önemlidir. Barış ve kardeşliği önemsiyoruz, sonuna kadar da önemseyeceğiz. Kavgadan yana değiliz. Belediyemizde kimseyi asgari ücretle çalıştırmıyoruz. Bütçemize uygun şekilde yaptık bunu. Borç kapatıp, hizmet yapıyoruz. Bu dönemde de yine işçi kardeşlerimize en iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.

 “RUHSATI BİZ DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR VERDİ”

Akdeniz İlçesine bağlı Homurlu Mahallesi’nden geçen sulama kanalına kaynağı belirsiz kimyasal atıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Gültak, “AVES ile ilgili bir evrak verdim. Burada bir imzadan bahsediyoruz. Bu adamların başvuru tarihi. Bu AYKOME kararına istinaden encümenden geçirdik. Bu olmasaydı geçirmezdim. Bu karardan sonra geçirdik. Büyükşehir bir kazı ruhsatı vermiştir. Adamlar gitmişler, paralarını almışız adamlar işe başlamış. AYKOME kararı iptal etmiş. Böyle bir yetkisi de yok. İş adamına “Sana kazı ruhsatı verdim sonra da iptal ettim” diyemez. Konu şuanda mahkemede. İlk kararı vermemize sebep olan AYKOME’dir. Hesabını soracağınız kişi ne benim, ne Akdeniz Belediyesi, ne Cumhur İttifakı. Bu karar olmasaydı encümenden adamlara ne diye para alacağız? Burada Büyükşehir yetki vermiş. Şartlar da burada mevcut. Bu konuyu sürekli getirmeyin, kararı inceleyin. DSİ’nin kanalları üzerinde benim yetkim yok. Burada bir kısım DSİ’nin bir kısmı da Büyükşehir’i ilgilendiren kanallar. Eğer sorun DSİ ise ben ararım, temizlik yapsın diye ricada bulunurum. Eğer büyükşehir ise MESKİ’ye ricacı olalım. Bu konuda da sizin kadar hassasım. Birçok firmaya da bununla ilgili yüklü cezalar kestirdim. Cezayı kesecek, işlem yapacak olan da Akdeniz veya Büyükşehir Belediyesi değil. Bunlar ruhsat almamış bizden. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’dür. Hemen kimi diyorsanız beraber gidelim, cezalarını kestirelim. Ama ben bizzat orada 10 kilometre gezdim. Kişilerin kendi lağım borularını oraya akıttığını da gördüm. O zaman bunu kim çözecek? Demek ki altyapısı yok o yüzden oraya akıtıyor. O zaman altyapı yapılacak. Bunları da tespit edelim. Fabrikaları kapatsak o konu, pislik bitmeyecek. Kaçak bir yerleşim var bu da etkiliyor. Ama neresi diyorsanız hemen arayalım. Binlerce TL’lik cezalar kesildiğini biliyoruz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA