Mersinliler, ‘Tiyatro’ya uzak!


Mersin Tiyatro Derneği, 30 Aralık 2021 tarihinde kendi yerinde toplanarak, 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi ve yeni yönetimini seçti. Yeni Başkan Mustafa Çavuş, “Maalesef ki Mersin deyince, büyük bir şehir olarak görünmesine rağmen kentin kimliğine yakışır sanat kısmı hep küçük kalmıştır. Bu sanat dallarının neredeyse hepsini içinde barındıran Tiyatro sanatı, Mersindeki cesur bir kaç insanın toplanarak kendi yağında kavrulmasının dışına çıkamamıştır” dedi.

 

Tarih : 26 Ocak 2022 Çarşamba 13:23

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin Tiyatro Derneği, 30 Aralık 2021 tarihinde kendi yerinde toplanarak, 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi ve yeni yönetimini seçti. Yeni yönetime şu isimler seçildi: Başkan Mustafa Çavuş, Başkan Yardımcısı Katibe Esen İlkiliroğlu, Sayman Güler Cengiz, Üye Ferit Sağlam, üye Orhan Özdemir, üye Yeşim Can Avcı, üye Özgür Ahmet Gönenler. Genel Kurulda oyların çoğunu alarak Mersin Tiyatro Derneğinin yeni başkanı seçilen oyuncu Mustafa Çavuş, geleceğe dair hedeflerini açıkladı.

“MERSİN’DE TİYATROYA İLGİ YOK”

Geçmiş yönetime teşekkür eden Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Mustafa Çavuş, “Mersin Tiyatro Derneği yeni yönetimi olarak, geçmişten gelen güzellikleri kaldığı yerden devam ettirmeye çalışacağız. Ayrıca yeni projelerle Mersin'deki tüm tiyatrolara yeni kapılar açmaya, Mersin'in kültürüne ve sanatına katkı sağlayacak tüm oluşumlara ve kurumlara destek sunmaya, onların yanında olmaya devam edeceğiz. İşimiz tiyatro olduğu için tiyatroya dair birkaç şey söylemeden geçemeyeceğim. Maalesef ki Mersin deyince, büyük bir şehir olarak görünmesine rağmen kentin kimliğine yakışır sanat kısmı hep küçük kalmıştır. Bu sanat dallarının neredeyse hepsini içinde barındıran Tiyatro sanatı, Mersindeki cesur bir kaç insanın toplanarak kendi yağında kavrulmasının dışına çıkamamıştır. Tiyatronun iki ana öğesi olan oyuncu ve seyirci ilişkisinde hep bir yerlerde tıkanan durumlar olmuştur. İlk amacımız önce bu tıkanan durumları ortadan kaldırıp tiyatroyla seyirci arasındaki bağı güçlendirmek olacak. Daha sonrasında ise sanatın aydınlatıcı yolunda güzel şeyler düşünen, güzellikleriyle içinizi güzelleştiren o insanlarla, umuttan söz eden ve bulaşıcı olan sevgi ortamı kendiliğinden oluşacaktır” ifadelerini kullandı.

“KAVGADAN UZAK BİR DİL KULLANACAĞIZ”

“Günümüzün kavgacı ve umutsuz dili yerine, birbiriyle ortak paydada buluşmaya çabalayan özenli bir dili yaratmaya özen gösteriyoruz. Tabii bu yolun meşakkatli olduğunu biliyoruz. Seyirciden aldığımız alkışları garanti görüp toplumla beraber mışıl mışıl uyumak değil derdimiz” şeklinde konuşan Çavuş, “Tam tersine yarına dair dilinden bal damlayanların sözlerini esirgemeden söyleyebileceği ve bu sözlerin topluma ulaşabileceği bir ortamın yaratılması için çabalayacağız. Yeni yollar bulmak ya da açmak için seyirciden aldığımız alkışların bizi diri tutup, yapabileceklerimize dair bize güç vermesini ve bizi kamçılamasını istiyoruz. Tiyatrolar, oyuncular ‘Kukla’ değildir. Yani tamamen istediğiniz şekilde sahnede dilediğiniz gibi oynatamazsınız. Fakat bir su düşünün, o suyun yatağını daha önceden belirleyebilirseniz o suyu dilediğiniz yere ulaştırabilirsiniz. Mersin Tiyatro Derneği yeni yönetimi olarak bu suyun yatağını kaldığı yerden devam ettirmeye geldik. Bu konuda da tiyatroya, sanata emek ve gönül vermiş sanatçısından seyircisine kadar herkese selam eder, bu yolda omuz omuza yürümekten gurur ve onur duyarız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA