Tarsus üzüyor, İçel sevindiriyor


TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden kentin takımlarından Tarsus İdman Yurdu’nda işler iyi gitmiyor. Ligde son galibiyetini 13. Haftada Şanlıurfaspor karşısında alan sarı lacivertli temsilcimiz ligde oynadığı son 9 karşılaşmadan sadece 4 puan alabildi. Son olarak evinde iyi bir futbol ortaya koymasına rağmen Ispartaspor’a 2-1 yenilen Tarsus, düşme hattının sadece 2 puan üzerinde. Kentimizi 3. Lig’de temsil eden İçel İdman Yurdu ise ligin ikinci yarısında bambaşka bir kimliğe büründü ve adım adım zirveye yaklaşmaya başladı.

 

Tarih : 31 Ocak 2022 Pazartesi 16:38

Necdet TAŞ

TFF 2. Lig Beyaz Grubun 23. haftasında sahasında Isparta 32 Spor ile karşılaşan Tarsus İdman Yurdu, rakibine 2-1 mağlup olarak küme düşme hattına girdi. Sezona “Şampiyonluk” parolasıyla başlamasına ve grupta en çok transfer ücreti ödeyen kulüpler arasında yer almasına rağmen Sarı-Lacivertliler, 23. hafta sonunda küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ligde son galibiyetini 13. Haftada Şanlıurfaspor karşısında alan sarı lacivertli temsilcimiz ligde oynadığı son 9 karşılaşmadan sadece 4 puan alabildi. Son olarak evinde iyi bir futbol ortaya koymasına rağmen Ispartaspor’a 2-1 yenilen Tarsus, düşme hattının sadece 2 puan üzerinde. Ligde 21 puanla 15. Sırada bulunan Tarsus İdman Yurdu bu hafta deplasmanda oynayacağı Akhisarspor karşısında mağlup olması halinde ligin dibine doğru demir atacak.

ISPARTA KARŞISINDA İYİ OYUN HAKEME TAKILDI

Ispartaspor karşısında maça iyi başlamasına rağmen 43. dakikada sahada 10 kişi kalan ev sahibi Tarsus, ikinci yarıda yediği gollerle bu haftayı da boş geçirdi. Şehir Stadı’nda oynanan maçta, Tarsus taraftarları takımlarını yalnız bırakmazken, özellikle orta hakem Barkın Kara’nın gösterdiği veya göstermediği kartlar, karşılaşmaya damga vurdu. Özellikle hücum yönüne göre sağ kanadını daha etkili kullanan Sarı-Lacivertliler, rakip kalede tehlikeli olmaya çalıştı. Oyunun 18. dakikasında maçın ilk tehlikeli anı yaşandı. Gelişen Tarsus atağında Sefa’nın sağ kanattan Isparta ceza sahası önüne yaptığı ortada Eren’in yakın mesafeden kafa vuruşu az farkla oyun dışında kaldı. 23. dakikada konuk Isparta, Mustafa Acar ile gole yaklaştı.  Dakikalar 43’ü gösterdiğinde ise karşılaşmanın kırılma anı yaşandı. Bu dakikada hücum sırasında rakibine yaptığı hareket nedeniyle ikinci sarı ve ardından kırmızı kart gören Volkan Altınsoy, Tarsus’u sahada 10 kişi bıraktı. İlk yarı 0-0 sona erdi. Oyunun ikinci yarısında, rakibinin eksik oynamasını fırsat bulan konuk Isparta 32 Spor, ilk yarıya göre daha etkili oynamaya başladı. 51. dakikada Isparta atağında, Tarsus ceza sahasına yapılan ortada Mustafa Diler, kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Yenik duruma düşen Tarsus, eksik oynamasına rağmen rakip kalede etkili olmaya çalışsa da, özellikle son vuruşlarda ki beceriksizlikler nedeniyle aradığı golü bulamadı. Defansında boşluklar veren Tarsus, kalesinde ikinci golü gördü. 75. dakikada Tarsus defansının arkasına sarkan Sabrican Vural, topu ağlara bırakarak skor tabelasını 2-0’a taşıdı. 90+1’de gelişen ev sahibi takım atağında Cengiz’in pasında Artun, Isparta ceza sahasında topla buluştu ve ağlara bırakarak durumu 2-1’e taşıdı. Maçın kalan bölümünde başka gol olmayınca mücadele Isparta’nın 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

İÇEL’İ TUTANA AŞK OLSUN

Kentimizi 3. Lig’de temsil eden İçel İdman Yurdu ise ligin ikinci yarısında bambaşka bir kimliğe büründü. İkinci yarıda oynadığı 3 karşılaşmadan da 3 puanla ayrılan İçel, son olarak lider Fethiye’ye evinde ilk yenilgisini tattırdı. Evinde yenilgisi bulunmayan grup lideri karşısında oldukça etkili bir futbol ortaya koyan İdman Yurdu formda oyuncusu Furkan’ın müthiş performansıyla Muğla’dan 3 puanla döndü. Özellikle ligin ilk yarısında gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan İdman Yurdu ikinci yarıda oynadığı 3 maçta rakip ağlara 6 gol bıraktı buna karşın kalesinde sadece 2 gol gördü. 36 puanla averajla Kırıkkale’nin ardından 4. Sırada yer alan kırmızı lacivertliler bu evinde Derince Belediyespor’u konuk edecek. Temsilcimiz bu maçta 3 puanla ayrılması halinde zirveye daha da yaklaşacak. Ligin ikinci yarısında yeni transfer gibi takıma katkı sağlayan golcü futbolcu Furkan Güneş, özellikle Ender Alkan’ın gelmesinin performansını yükselttiğinin altını çizerek, Teknik direktör Ender Alkan’ın kendisine olan güveninden de bahseden Furkan Güneş, “Ender Hoca geldiğinde bana çok güvendiğini ve daha iyi yerlere gelebileceğimi söyledi. Benimle çok ilgilendi ve kendime daha çok güvenmemi sağladı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA