Bozyazı’da vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı


Mersin’in Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

 

Tarih : 11 Şubat 2022 Cuma 12:31

Bozyazı Toplum Destekli Polislik ekipleri, dolandırıcılık olaylarına karşı ilçede bulunan 3 banka personeli, 7 okul idaresi, 2 kuyumcu, Halk Eğitim Müdürlüğü, Devlet Hastanesi Acil Servis Polikliniğinde görevli personel ile esnafı bilgilendirerek, şüpheli hareketleri bulunan şahısları 155 veya 112 ihbar hattına bildirmelerini istendiler. Bilgilendirme yapılan yerlerde ayrıca broşür dağıtıldı. Banka ATM’leri ve bazı işyerlerinin camlarına ise dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirici broşürler yapıştırıldı. Yapıştırılan bilgilendirme broşürlerinde, “Hiçbir kamu görevlisi suçun aydınlatılması için banka ya da ATM’den üçüncü şahıslara para havale veya kontör para taleplerini dikkate almayınız. Bu talepler sizin iyi niyetinizi suiistimal etmek isteyen dolandırıcıların yöntemleridir. Bu tip taleplerle karşılaşıldığında herhangi bir havale veya gönderim yapmadan 155 polis imdat numarasını arayınız ya da en yakın polis merkezine başvurunuz” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, bir diğer dolandırıcılık alanı olan bilişim ve iletişim dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması istendi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA