Vicdanlarda mahkum olacaklar!


Yakup Tilki’nin Alevilere yönelik nefret söylemine tepki gösteren Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, inanç kimlikleri ve yaşam biçimlerinden dolayı insanlara hakaret edenleri devlet affetse bile, Alevilerin vicdanında hep mahkum kalacağını belirterek, Alevi kurumları olarak, hukukçular vasıtasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 

Tarih : 14 Şubat 2022 Pazartesi 14:28

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin Cemevi, Toroslar Cemevi, Demokratik Alevi Dernekleri Mersin Şubesi, Çamalan Cemevi, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi, Kilikya Nehir Derneği, AKD Anamur Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Silifke şubesi ortak açıklama yaptı. Mersin Cemevi’nde yapılan açıklamaya birçok kurum temsilcisi de destek verdi.  Alevi kurumları adına ortak açıklamayı okuyan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, “Yüzyıllardır bu topraklarda farklı inanç ve kültürler kardeşçe yaşayarak bu günlere gelindi. İnanç kimlikleri ve yaşam biçimlerinden dolayı insanlara hakaret edenleri, devlet afetse bile, biz Alevilerin vicdanında onlar hep mahkûm kalacaklardır. Kocaeli’nin Körfez ilçesin de sosyal medya üzerinden Alevilere yaptığı hakaretten dolayı 9 Şubat günü tutuklanan Yakup Tilki’nin bu hakareti yapan ilk kişi değil. Bu güne kadar Alevilere inanç ve yaşam biçimlerinden dolayı, yüzlerce kere hakaretler yapılmıştır. Bu hakaretler bazen fiili olarak yapıldığı gibi, basın ve görsel medya yoluyla da onlarca kez tekrarlanmıştır” dedi.  

“HAK ETTİKLERİ CEZALAR VERİLMEDİ”

“Profesör ünvanlı kişilerin yazdığı kitaplardaki hakaretlerden dolayı taltif edildikleri bir ülkede, geçmiş iktidarlarda bakan olan şahısların sözlü hakaretleri, halen milletvekili olan kişilerin açık beyanları; Alevi olan bir hastayı ameliyat etmeyen doktoru cesaretlendiriyor” şeklinde konuşan Kılavuz, “Maraş, Sivas, Çorum, Elbistan, Malatya olaylarının failleri çoğu af edildi ve davaların büyük bölümü zaman aşımına uğratıldı. Bütün bunları yapanlar veya yaptıranlara bir türlü hak etikleri cezalar verilmedi. Başta biz Aleviler olmak üzere, ülkemizde yaşayan farklı inanç kimliklerine sahip insanlara, yapılan her türlü ayrımcılığı ve onlara yönelik sözlü ve yazılı hakaretleri,  nerden ve kimden gelirse gelsin fiili saldırıları şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı. Kılavuz, son olarak, Mersin’de bulunan bütün Alevi kurumlarının, hukukçular vasıtasıyla cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.  Kılavuz’un ardından konuşan DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ise, iktidarların iktidarlarını sürdürmek için nefret ve ayrımcılığı topluma yaymak istediğini ifade ederek, “Türkiye halkları bu oyunlara gelmez” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA