MGC’den yerel gazeteye yapılan saldırıya kınama


Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) yönetimi, dün Haberci Gazetesine yönelik maskeli bir grup tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

 

Tarih : 15 Şubat 2022 Salı 12:17

MGC'den yapılan açıklamada, kamuoyunun haber alma hakkı için zor şartlarda görev yapan gazetecilerin her dönemde baskılara, fiili veya sözlü saldırılara hedef olduğu belirtildi. Demokrasinin, farklı görüşlere tahammül etme rejimi olduğu vurgulanan açıklamada, "Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz. Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak, Haberci Gazetesine yapılan tehdit ve saldırıyı kınıyoruz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Basın ve düşünce özgürlüğünü benimsemekte zorlanan kişiler, gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermekte, bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadırlar" denildi. MGC açıklamasında, gazete yönetimine geçmiş olsun dileklerinde bulunulurken, sorumluların bir an önce ortaya çıkarılması istenildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA