Mersin’in Avrupa’daki yüzü olmak istiyoruz!


Mersin’de spora küsen taraftarları yeniden spora kazandırmak istediklerinin altını çizen Çukurova Basketbol CEO’SU Ender Ünlü, “Mersin’deki güçlü kadınların sesi olmak istiyoruz. Kurduğumuz kadroyla Avrupa ve Amerika’da Mersin’den daha çok tanınıyoruz. Çünkü çok güçlü ve tanına bir kadromuz var. Kadın basketbolunun Messi’si bizde oynuyor ama Mersinliler bunu bilmiyor. Bu şehrin Avrupa’ya açılan yüzü olmak istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Mart 2022 Salı 15:55

Necdet TAŞ

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup Women) son 8 turu eşleşmesinin rövanşında Ukrayna temsilcisi BC Prometey ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başladı. Mersin ekibi taraftarının da desteğiyle turu geçmek istiyor. 2 Mart Çarşamba günü Servet Tazegül Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele saat 19.00’da başlayacak. Seyirciye açık olacak karşılaşma, YouTube/FIBA üzerinden de naklen yayınlanacak. Temsilcimiz Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi nedeniyle Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde oynanan ilk karşılaşmayı 19 sayı farkla 67-86 kazanmıştı.

“MERSİNLİLER BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN”

Zorlu maç öncesi değerlendirmelerde bulunan Çukurova Basketbol CEO’SU Ender Ünlü, “En büyük sorunumuz kentle bütünleşememek. Futboldaki UEFA Kupası denk gelen FIBA Europe Cup’ta şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Şuan çeyrek finaldeyiz. İlk maçta 19 sayılık farkla yendiğimiz Ukrayna temsilcisi BC Prometey takımı konuğumuz olacak. Tüm Mersinlileri maça bekliyoruz. Türkiye Liginde de Fenerbahçe ile çekişiyoruz. Orada da sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız. Türkiye Kupası’nda da iddialıyız. Zaten Türkiye Kupası maçları 21-26 Mart arası Mersin’de oynanacak. İlk rakibimiz Hatay. Güzel bir kura çektik. İnşallah kendi kentimizde Mersin’de taraftarlarımız önünde sezonun ilk kupasını kaldırmak istiyoruz. Mersinlilerin bu maçlarda da bizleri yalnız bırakmayacağına canı gönülden inanıyoruz” dedi.

“TESİSİMİZİN TÜRKİYE’DE BENZERİ YOK”

“5 yıl önce takımı kurduğumuz da kendimize bir çizelge çizdik. Bu planlama ve çizelge doğrultusunda ilerliyoruz. Önce tesislerimizi ve fiziki şartlarımızı düzenleyip yeniledik. Gelip gezen herkes tesislerimizi müthiş buluyor. Türkiye’de bir benzeri yok. Avrupa’nın da sayılı tesislerden oldu” ifadelerini kullanan Ünlü, “Tüm fiziki şartlarımız tamam. Sezon başında yaptığımız transferlerle ve kurduğumuz kadroyla 3 kulvarda da şampiyonluk hedefliyoruz. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Türkiye’nin en iyi 2 altyapı antrenörü de bizimle birlikte çalışıyor. Altyapıya da çok büyük önem veriyoruz. Tüm Türkiye çapında bir tarama yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yetiştireceğimiz oyuncularla Milli Takımı domine edeceğiz. Kendi altyapımızla takımımızı kuracağız. Altyapı olmazsa başarılar geçici oluyor. Biz de ise başarıyı devamlı kılmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“AVRUPA VE AMERİKA’DA MERSİN’DEN DAHA ÇOK TANINIYORUZ”

Mersin’de spora küsen taraftarları yeniden spora kazandırmak istediklerinin altını çizen Ünlü,  “Çukurova Basketbol’u Mersin’e mal etmek için renginden ismine kadar her şeyi planladık. Çukurova denildiğin de herkes Adana’yı anlıyor ama biz Mersin’in efsanevi Çukurova Basketbol takımı nedeniyle bu ismi seçtik. Maskotumuzu ve amblemimizi de Mersin’den aldık. Maskotumuzun ismini de ‘Çuko’ koyduk. Yenişehir Belediyesi bize çok büyük destek oluyor. Mersinlilerin kendilerine ait olan bu takıma daha çok sahip çıkmalarını bekliyoruz. Mersin’deki güçlü kadınların sesi olmak istiyoruz. Bu şehrin Avrupa’ya açılan yüzü olmak istiyoruz. Mersin Halkına mal olan bir takım olma hedefindeyiz. Bunun yanı sıra Mersin’in yararına olacak her türlü sosyal projenin de içerisinde yer almak istiyoruz. Kentten tek isteğimiz de maçlarımıza gelip bizi desteklemeleri. İş insanlarımız da bu takıma maddi olarak destek olmalı. Kurduğumuz kadroyla Avrupa ve Amerika’da Mersin’den daha çok tanınıyoruz. Çünkü çok güçlü ve tanına bir kadromuz var. Kadın basketbolunun Messsi bizde oynuyor ama Mersinliler bunu bilmiyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA