Öz evlatlarla gelen başarı!


TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu başarıyı öz evlatlarıyla buldu. Sezona Teknik Direktör olarak Ergün Penbe yönetiminde başlayan Tarsus İdman Yurdu ligin hemen başında Ergün Penbe ile yollarını ayırmış yerine tecrübeli Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ı getirmişti. Kalpar’la da istediği sonuçları alamayan sarı lacivertliler takımın başına Gürses Kılıç’ı getirmişti. Şahin Kırbıyık’ın istifasının ardından takımdan ayrılan Gürses Kılıç’ın yerine gelen altyapı hocası Birol Erol ile 4 maçta 10 puan alarak yeniden Play-Off mücadelesi vermeye başladı.

 

Tarih : 16 Mart 2022 Çarşamba 13:40

Necdet TAŞ

Sezona Şahin Kırbıyık başkanlığında ve Teknik Direktör olarak Ergün Penbe yönetiminde başlayan Tarsus İdman Yurdu ligin hemen başında Ergün Penbe ile yollarını ayırmış yerine tecrübeli Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ı getirmişti. 6 maçta sadece 1 puan toplayan Kalpar’la da istediği sonuçları alamayan sarı lacivertliler takımın başına Gürses Kılıç’ı getirmişti. Şahin Kırbıyık’ın istifasının ardından takımdan ayrılan Gürses Kılıç’ın yerine altyapı hocası Birol Erol geçmiş ve takım üst üste aldığı galibiyetlerle kendine gelmişti.

TİY; GÜRSES KILIÇ’LA 6 MAÇTA 1 PUAN ALABİLDİ

Kırbıyık’ın istifa kararından dönmesinin ardından takımın başına yeniden Gürses Kılıç getirilmiş ve takım yine üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla ligin dibine doğru inmeye başladı. Gürses Kılıç döneminde 9 maçta sadece bir galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan alabilen Tarsus İdman Yurdu’nda Şahin Kırbıyık’ın bir kez daha istifasının ardından Gürses Kılıç’la da yollar ayrılmış ve takımın başına tekrardan Birol Erol getirilmişti. Birol Erol ile çok iyi bir ivme yakalayan İdman Yurdu, üst üst galibiyetlerle ligin dibinden kurtularak yeniden Play-Off mücadelesi vermeye başladı. Birol Erol yönetiminde 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik alan Sarı lacivertliler puanı 34’ye yükselti.

EROL: “KAZANDIĞIMIZ PUANLARLA YENİDEN ÖZGÜVEN KAZANDIK”

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdman Yurdu’nda Teknik Sorumlu Birol Erol, “Göreve geldiğimizden bu yana oynadığımız 4 maçtan 3 galibiyet 1 beraberlik aldık. Elimizde tabi ki sihir bir değnek yok. Ancak birlik ve beraberlik ruhuyla bir takım olduk ve bu da başarıyı beraberinde getirdi. Devre arasında takıma katılan 8 futbolcu dışında zaten takımdaki diğer oyuncularla ligin ilk yarısında kısa bir süreliğine çalışma fırsatım olmuştu. Takıma zaten güveniyorduk bir birlik ve beraberliği sağlayınca takımda huzur ortamı oluşmaya başladı. Çocukları inandırdık. Sezon başında şampiyonluk parolasıyla kurumuş bir takım vardı ancak yapılan yanlışlarla 24 puanla ligin dibine doğru giden takımı güvenli bir ortama çıkardık. Şehirde ve takımda ‘Acaba düşüyor muyuz?’ algısını yıktık ve özgüven kazandık. Uşakspor maçıyla göreve başladık ve o maçta 2-0 geriye düşmemize rağmen müthiş bir reaksiyon gösterip 2-2’yi yakaladık ve oradan 1 puanla döndük. Bu bize büyük bir özgüven kazandırdı. Başarının gelebileceğini bize orada gösterdiler. Bu hafta karşılaşacağımız Eskişehirspor maçı aslında kolay görünen zor bir maç. 15 bin taraftarla oynuyorlar. Asla pes etmiyorlar. Çok dirençli oynuyorlar. Çok dikkatli olmamız lazım. Bizim için dönüm maçı olacak. Kolay maç asla değil. Bence en zor maçımız olacak ancak inşallah alnımızın akıyla oradan döneceğiz” dedi.

YAPICI: “TAKIMI KRİTİK VİRAJDAN ÇIKARDIK”

Tarsus İdman Yurdu Menajeri Armağan Yapıcı ise, “Göreve çok zorlu bir dönemde geldik ve yaklaşık 1 ay geçti. Bu süre zarfında aslında çok güzel şeyler oldu. Üst üste galibiyetler alıp puanlar kazandık. Aldığımız puanlarla hem alt taraftaki gruptan koptuk hem de Play-Off potasına yeniden girme fırsatı yakaladık. Kulüp Başkanımız Ali İlk ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan bu süreçte bize güvenlerini sunarak büyük destek verdiler. Elimizi hatta gövdemizi taşın altına koyarak takımı zorlu virajdan sapasağlam çıkardık. Kritik maçlarda çok önemli puanlar aldık. Geldiğimiz de 24 puanla ligin dibine doğru iniyorduk. Son 4 haftada 3 galibiyet bir de beraberlik aldık. Ancak kazandıkça kendimize geldik ve takımda yeniden bir huzur ortamı oluştu” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA