Esnaf içini Elvan’a döktü


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarların artan enerji ve akaryakıt fiyatları karşısındaki çaresizliğini Eski Hazine ve Maliye Bakanı Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’a ileterek, her iki konuda acil çözüm beklediklerini söyledi. Dizginlenemeyen akaryakıt zamlarının ulaşım sektöründeki esnafı, elektrik fiyatlarındaki kademeli zamlı tarifenin ise yerleşik esnafı bitirme noktasına getirdiğini vurgulayan Dinçer, ulaşım sektöründeki esnafa ÖTV muafiyeti, enerji fiyatlarında ise esnafa özel tarife uygulaması beklediklerini söyledi.

 

Tarih : 22 Nisan 2022 Cuma 11:56

Hüseyin KIRKGÖZ

Eski Hazine ve Maliye Bakanı ve  AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti. Ziyarette, Mezitli esnaf Odası Başkanı  Mustafa Köç, Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, Mersin Oto Sanatkarları Odası Başkanı Ayhan Kabaali, Mersin Bakkallar Ve Bayiler Odası Başkanı Ramazan Turan, Mersin Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, Mersin Kunduracılar Odası Başkanı Fatih Özcan, Mersin Hurdacılar Odası Başkanı Hasan Koçyiğit, Mersin Camcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Torun, Mersin Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Hüseyin Yalın, Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım, Mersin Berberler Ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz, Mersin Çiçekçiler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özdemir, Mersin Büfeciler Ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Adem Yaşat, Mersin Marangozlar Ve Mobilyacılar Odası Başkanı Bekir Yücesoy, Mersin Sıhhi Su Tesisatçıları Ve Tenekeciler Odası Başkanı Hasan Çokgün ile  Mersin Terziler Odası Başkanı Abdullah Çokal hazır bulundu.

ELVAN: “ESNAFA YÖNELİK HER TALEBİ İMKANLARIM ÖLÇÜSÜNDE ÇÖZMEYE ÇALIŞTIM”

Kent merkezinde kurulu otuza yakın oda başkanının katılım gösterdiği ziyarette konuşan Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Bakanlığı döneminde Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile iyi diyaloglar içerisinde olduğunu ifade ederek, “Gerek Kalkınma, gerekse Maliye Bakanlığım dönemlerinde de bir çok kez şahit oldum.  Talat kardeşim, esnafın sorunlarına hakim ve çözümü konusunda yoğun çaba gösteren bir Birlik başkanı.  Sayın Başkan temsil ettiği esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentilerini bizlere her zaman iletirken, konuların takipçisi olmayı ihmal etmedi. İyi bir gözlemci olarak sorunları takip eden bir başkanınız var. Bizlerde sayın başkanın  ilettiği sorunlara imkanlarımız ölçüsünde anında çözüm ekleme gayretinde olduk. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden ayrılmam sonrası Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer bana ziyarette bulundu. Bakanlığım döneminde her zaman sıcak diyaloglar içerisinde  bulunduğum Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer kardeşimin esnafa yönelik her talebini imkanlarım ölçüsünde çözmeye çalıştım. Esnafımızın ülkemizin kalkınmasının temel yapı taşı, büyümenin fidanlığı olduğu bilinciyle, esnafımızın sorunlarıyla daima yakından ilgilendim. Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarının çözülmesi ve onların ayakta kalabilmesi için her türlü desteği verdik ve bu destekler verilmeye devam edecektir. Ben her zaman söyledim bugünde tekrar ediyorum. Ben esnafımızı çok seviyorum. Çünkü esnafımızın samimiyetine inanıyorum. Bugünde çok sevdiğim esnafımızla ve onların seçilmiş başkanları ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Talat Dinçer Başkanın nezdinde bugün aramızda bulunan tüm oda başkanlarımıza ve esnafımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DİNÇER: “ZAMLARI TAKİP EDEMEZ OLDUK”

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise, Lütfi Elvan’ın kapısının her zaman esnafa açık olduğuna vurgu yaparak, “Sayın Bakanımız ne zaman bir derdimiz olsa, esnafımızın ne zaman bir ihtiyacı olsa sağ olsun kapısı her zaman esnafımıza açık oldu.  Ne zaman başımız ağrısa ne zaman desteğini istesek bizi geri çevirmedi. Sayın Bakanımız devletin şefkat elini esnafımızdan eksik etmedi. Bu desteklerinden dolayı Sayın Bakanımıza ve yine Mersin’de devletimizin temsilcisi olarak her zaman esnafımızın yanında olan, bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Yeni yılla birlikte dizginlenemeyen akaryakıt fiyatları ile  enerji, doğalgaz fiyatlarındaki astronomik fiyat artışları esnafı olumsuz yönde etkiledi. Pompaya yansıyan zamları artık takip edemez hale geldik. Akaryakıt fiyatlarında ardı arkası kesilmeyen artışlar, ulaşım sektöründeki taksici, minibüsçü, servisci, kamyoncu, otobüsçü esnafımızı bitirme noktasına getirdi. Esnafımız artan girdi maliyetleri nedeniyle kontak kapatma tehlikesiyle karşı karşıya. Ulaşım sektöründeki esnafımıza yönelik ÖTV muafiyeti bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“ESNAF KEPEK KAPATMA NOKTASINA GELDİ”

Yine yılbaşından bu yana enerji ve doğalgaz ücretlerindeki astronomik artışların esnaf sanatkarları kepenk kapatma aşamasına getirdiğini Elvan’a ileten Dinçer, “Bugün bir işyerine gelen elektrik faturası, kira ücretiyle başabaş gidiyor. Esnafımız kira ücretlerine denk gelen elektrik faturaları karşısında çaresiz kaldı. SGK primi, işyeri kirası, elektrik, su ve vergiler altında yaşama mücadelesi veren esnafımız ticarethane statüsünden çıkarılarak özel statüye geçirilmeli, esnaf tarifesi çıkarılarak elektrik faturalarda indirim sağlanmalı. Yaz mevsimiyle dolapların, klimaların daha fazla çalışacağı da göz önünde bulundurularak esnafımıza özel bir fiyatlandırma ile çıkartılacak esnaf tarifesi, esnafımızın nefes almasını sağlayacaktır.  Yalnızca esnafa özel, vergilerin kaldırıldığı bir elektrik faturası, maliyetleri düşüreceğinden esnafın sattığı ürün fiyatlarına da olumlu yansır. Hükümetimizin bizlerin bu taleplerine olumlu yaklaşım göstereceğini umut ediyoruz” dedi.

KENTTE EV FİYATLARI TAVAN YAPTI

Ziyarette Oda Başkanları da sektörel sorunları ile ilgili bilgi paylaşımında bulunurken, Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, göçten kaynaklı ve kentin hala 1/5 bin ölçekli haritalarının işaretlenmemesi sonucu kente ev fiyatlarının tavan yaptığını ifade etti ve bu konuda destek beklediklerini söyledi.  Milletvekili Lütfi Elvan ise  bu konuda  merkezi idareden ziyade yerel idarelerin atması gereken adımlar olduğuna vurgu yaparak, sorunun çözüm adresi olarak belediyeyi gösterdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA