İlk ziyaret Şehir Ailesine!


Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Şırnak Valisi iken Mersin Valiliğine atanan Vali Ali Hamza Pehlivan, kentteki ilk ziyaretini şehit ailesine yaptı. Vali pehlivan daha sonra esnaf ziyaretinin ardından çiftçi ve üreticilerle bir araya gelerek dalında limon kesti, kovandan bal hasadına eşlik etti, sacda gözleme pişirdi.

 

Tarih : 22 Mayıs 2022 Pazar 12:12

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Pehlivan eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte merkezi Akdeniz ilçesinde yaşayan Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü’nün ailesi ile bir araya geldi. Şehidin eşi ve çocuklarıyla sohbet eden Vali Pehlivan, “Mersin’deki ilk günümde siz saygıdeğer şehit ailelerimizin duasını alarak göreve başlamak büyük bir onur. Aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Devlet ve millet olarak bugüne kadar olduğu gibi her daim sizlerin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz” dedi. Ziyarette Vali Pehlivan, şehidin eşi Serap Kömürcü’ye bayrak takdim etti. Ziyarete Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Veysel Topkaya da iştirak etti. Vali Pehlivan, kentteki ilk mesai gününde, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Akdeniz ilçesi Yeni Mahalle’deki esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Pehlivan, Şehit Üsteğmen Emrah Şahin Sokak boyunca ziyaret ettiği esnafa hayırlı işler, bereketli kazançlar temennisinde bulundu, yol boyunca vatandaşlar ile selamlaşıp hasbihal etti. Esnaf ve vatandaşlar, Vali Pehlivan’ın görevinin ilk gününde yaptığı ziyaretlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Vali Pehlivan’a ziyaretleri sırasında Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya da eşlik etti.

ÇİFTÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Vali Pehlivan, çiftçi ve üreticilerle bir araya gelerek dalında limon kesti, kovandan bal hasadına eşlik etti, sacda gözleme pişirdi. Vali Pehlivan, kentteki ilk mesai gününde ziyaret ve temaslarına ara vermeden devam etti. Mersin’i tanımaya ve vatandaşlarla buluşmaya ilk mesai gününden başlayan Vali Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Mezitli ilçesi Esenbağlar Mahallesi'nde çiftçi ve üreticilerle bir araya geldi. Limon yetiştiriciliği, arıcılık ve hayvancılıkla uğraşan Kurt ailesinin misafiri olan Vali Pehlivan, dalından limon kesti, arı kovanlarından yapılan bal hasadına eşlik etti, sacda gözleme pişirdi. Vali Pehlivan, ziyareti vesilesiyle çiftçi, ailesi ve komşularıyla tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında sohbet gerçekleştirdi. Çiftçiliğin çok meşakkatli, bir o kadar da kıymetli bir meslek olduğunu belirten Vali Pehlivan, “Çiftçilerimiz, milletimizin beslenme gibi en önemli yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için el emeği ve alın teri ile çalışan, tohumu toprakla buluşturan emektarlarımızdır. Bizler de devletimizin teşviklerini, sunduğu imkanları tarımsal projeler ve desteklerle çiftçilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz” dedi. Vali Pehlivan’ın ziyaretinden dolayı mutlu ve memnun olduklarını ifade eden çiftçi Ali Kurt, “Mersin’de görevine başladığı ilk gün bizleri ziyaret ederek tarıma, hayvancılığa ve çiftçiye verdiği önemi gösteren Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a şahsım ve ailem adına çok teşekkür ediyor, ilimizdeki görevlerinde kolaylık ve başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA